NAJAVA DOGAĐAJA

IZLOŽBA
Izložba radova Bogdana Đorića „Otisci u vodi” biće otvorena u petak, 13. novembra, u 19 časova, u holu Kulturnog centra Zrenjanina.

MOBILNI
Tribina: „Da li je mobilna telefonija štetna po zdravlje?” biće održana u utorak, 17. novembra, u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra: Milan Rogulja – predsednik Udruženja „Biogen”, i Ivan Karić – zamenik predsednika Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine Republike Srbije. Moderator je Miroslav Samardžić.

FILM
U okviru ciklusa „Novi francuski film”, u saradnji sa Francuskim institutom za kulturu u Srbiji, u sredu, 18. i četvrtak, 19. novembra, u 20 časova, biće projekcija filma „Čovek koga su previše voleli” (2014). Igra Katrin Danev… Film se ne preporučuje mlađima od 16 godina.

POZORIŠTE
Na Dramskoj sceni zrenjaninskog Pozorišta u petak, 13. novembra, biće pretpremijera predstave „Šine ili Bog nas pogledao”, čija je premijera u subotu, 14. novembra – produkcija Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”, Zrenjanin, Srpskog narodno pozorište, Novi Sad, i Akademskog pozorišta Promena, Novi Sad. U ponedeljak, 16. novembra, u 20 časaova, na repertoaru je „Kokoška” (rasprodato), a u četvrtak 19. novembra, u 20 časova, „Čudovište”. Na Kamernoj sceni se u četvrtak, 12. novembra, igra „Imanje i nemanje”. Sve počinju u 20 časova. Na Lutkarskoj je u subotu, 14. novembra, u 10 časova, „Veliki dobroćudni zmaj”.

TALENAT
„Kako prepoznati talentovano dete i kako raditi sa njim” – naziv je tribine koja je u ponedeljak, 16. novembra, u 17 časova, u baroknoj sali Gradske kuće: dr Ivan Ivić – profesor Filozofskog fakulteta u Beogradau (u penziji), i prof. dr Ana Pešikan – profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu. Organizator je Regionalni centar za talente Zrenjanin, uz podršku Školske uprave Zrenjanin i Grada Zrenjanina.

TRIBINA
Tribina Zrenjaninskog socijalnog foruma o temi Fašizam i antifašizam u Zrenjaninu 1941-1944 biće održana u četvrtak, 19. novembra, u sali KUD Petefi, početak je u 19 sati. Govoriće Aleksandar Stefanov i Aleksandar Radlovački, istoričari iz Zrenjanina. Moderator je Miroslav Samardžić.

RUNDEK KARGO TRIO
U Pozorišnom klubu „Zeleno zvono” 29. novembra gostuje „Rundek Kargo Trio”. U subotu, 14. novembra, u 22 sata, počinje dj Purgatorium veče.

KULTURA ŽIVLjENjA
Udruženje „Zdrav život“ u ponedeljak 16. novembra, od 18 sati, organizuje predavanje „Sveti gral u Srbiji“, u Makedonskoj, 11. Predavač je prof. Spasoje Vlajić.