NAJAVA DOGAĐAJA

KOMEDIJA
Komedija „Priča se po gradu” – Staše Koprivice gostuje u petak, 23. decembra, u 20 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina. Igraju Olga Odanović, Dubravka Mijatović, Sena Đorović i Anastasia Mandić. Ulaznica je 700 dinara, a za organizovane posete 600. Više na www.kczr.org

„PEVAJMO”
Dečji film „Pevajmo” biće prikazan u subotu, 24. i nedelju, 25. decembra od 16 časova u velikoj sali Kulturnog centra. Karte su 250 dinara i prodaju se pre početka projekcije:
www.kczr.org

SANTA MARIA DELLA SALUTE
Najnoviji film Zdravka Šotre „Santa Maria della Salute” (melodrama), biće prikazan u subotu, 24. i nedelju, 25. decembra u Kulturnom centru, od 18 i 20.30 časova. Karte su 250 dinara i prodaju se pre početka projekcije. Film prati epohu romantičarskog doba koje je obeležio život i delo Laze Kostića, a pre svega neostvarenu ljubav sa Lenkom Dunđerski. Ostala je jedna od najlepših i najznačajnijih ljubavnih pesama – poema u srpskoj poeziji. Lik Laze Kostića igra Vojin Ćetković a u ulozi Lenke Dunđerski je Tamara Aleksić. Igraju i Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Dejan Lutkić, Aleksandar Đurica, Nela Mihajlović, Svetlana Bojković i dr…
Više na: www.kczr.org

„KRCKO ORAŠČIĆ”
Premijera novogodišnje baletske predstave za decu „Krcko Oraščić”, u produkciji Baletskog studija „Stejdž” (Stage) biće u ponedeljak, 26. decembra, u 17 časova, u Kulturnom centru. Ulaznica je 350 dinara.

BALET
U Kulturnom centru je u nedelju, 25. decembra, u 17 časova, koncert Odeljenja u Zrenjaninu Baletske škole „Lujo Davičo” u Pančevu.

POZORIŠTE
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” je u petak, 30. decembra, u 20 časova, na repertoaru „Leda” Miroslava Krleže, u režiji Slađane Kilibarde. Na Sceni „Todor Manojlović” je u četvrtak, 29. decembra, u 20 časova, predstava „Ne mo’š pobeć’ od nedelje – Tene Štivičić, takođe u režiji Slađane Kilibarde. „Novogodišnja caka u cirkusu Musaka”, prema tekstu Milana. D. Vukotića, u režiji Olgice Trbojević Kostić, igra se u subotu, 24. decembra u 10 časova.

PRES VITEZ
U Zrenjaninu je u subotu, 24. decembra, u podne, u gradskoj kući, svečano uručenje Pres Viteza, u okviru istoimenog TV Festivala. Dobitnici su, kako smo informisani, novinari RTS-a, Prve, TV Vojvodine, TV Crne Gore, TV N1, TV Prijepolja, Radio Herceg Novog, TV Hepi i jedan mladić iz BiH.

SVEČANOST MAKEDONACA
Opštinsko društvo Makedonsko srpskog udruženja i Demokratska partija Makedonaca organizuju svečanost i druženje povodom novogodišnjih i božićnih praznika, u subotu, 24 decembra, u 18 časova, u Kulturnom centru, uz pozorišnu predstavu i Deda Mraza.

IGRANKA NA PESKARI
Igranka je na Malom jezeru u subotu, 24. decembra, u 19.30 časova. Svira VIS „Omege”. Čuveni rokeri već pedeset godina su na muzičkoj sceni nekadašnje Jugoslavije a sada Srbije. Organizatori najavljuju dobru zabavu pod sloganom „Dođite da se i zimi zabavljamo na Peskari”.

ČAROLIJE
Humanitarni koncert „Praznične horske čarolije” Horskog festivala „Slobodan Bursać” je u četvrtak, 22. decembra, u 19 časova u Kulturnom centru.