NAJAVA DOGAĐAJA

Slobodna zona
U okviru 15. turneje filmskog festivala „Slobodna zona” u četvrtak, 13. maja, na programu je film „Jalda, noć za oproštaj”. U sredu, 19. maja, prikazuje se nemačko-austrijski dokumentarac „Lepši svet”, a u četvrtak, 20. maja, tinejdžerski film „Sune – dečak za sve”. Projekcije počinju u 20 časova, u maloj sali KC-a. Ulaz je slobodan.

Berza ploča
Na platou Kulturnog centra u nedelju, 16. maja, od 10 do 14 časova održaće se berza gramofonskih ploča (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

Artkvadrat
Međunarodna putujuća izložba „Artkvadrat Srbija 2020-21” biće otvorena u četvrtak, 20. maja, u izložbenom salonu Kulturnog centra. Postavku čine radovi pedesetak autora koji su učestvovali na konkursu Umetničke asocijacije „ArtCentar”. Otvaranje će biti onlajn u 12 časova na FB stranici KC-a.

Filmski klasici
Mreža kinoprikazivača Srbije koju čine 22 članice među kojima je i Kulturni centar, u saradnji sa Filmskim centrom Srbije i Centar filmom, organizuje ciklus „Filmski klasici – 55 godina Praške škole”. Biće prikazana tri ostvarenja trojice reditelja koji su pohađali čuvenu filmsku Akademiju. Projekcija filma Gorana Paskaljevića „Varljivo leto ‘68” biće u četvrtak, 20. maja. Film Srđana Karanovića „Nešto između” na repertoaru je u petak, 21. maja, a „Nacionalna klasa” Gorana Markovića, u subotu, 22. maja. Projekcije su u velikoj sali u 20 časova. Cena ulaznice je 100 dinara.

Sumrak bogova
Pozorišna predstava „Sumrak bogova” biće izvedena u subotu, 29. maja, u Kulturnom centru, u 20 sati. Igraju: Milan Lane Gutović, Branka Katić, Isidora Simijonović, Vladan Milić, Pavle Pekić, Jovo Maksić, Milan Čučilović, Milica Zarić i Vanja Nenadić. Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, po ceni od 1.300 dinara.

Muzeji za 10
Manifestacija „Muzeji za 10” ove godine biće održana po sedmi put od 12. do 18. maja. Biće obuhvaćeni Međunarodni dan muzeja i Nacionalna nedelja muzeja, a 15. maja, biće obeležena i 17. po redu Evropska noć muzeja. Stalna postavka biće dostupna posetiocima u uobičajenom radnom vremenu. U malom salonu predstaviće se arheološka izložba „Tragovi i poruke” Gradskog muzeja u Vrbasu. Od 13. maja publika će moći da vidi postavku „Ispovesti jugoslovenske moderne – Radovi na papiru iz Zbirke Galerije Doma Vojske Srbije”, a u holu će biti izložba „Art dijalog – fotografije Vukice Mikače i pasteli Dejana S. Bogojevića”.