NAJAVA DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 23. aprila, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra biće održana logopedska radionica sa Donom Podunavac. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk strani KC-a.

IZLOŽBA
U četvrtak, 21. aprila, biće otvorena izložba likovne umetnice Sonje Bojanić pod nazivom „Mikro” u Kulturnom centru. Početak je u 19 časova. Umetnica navodi da je u svom dosadašnjem radu i eksperimentisala u oblasti intermedijalne umetnosti, kolaža, asamblaža i novih likovnih i digitalnih medija, istražujući odnos nauke i vizuelnog stvaralaštva. Postavka će sadržati 20 slika i šest video radova. Otvaranje se može pratiti i na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

FRANCUSKI FILM
U subotu, 23. aprila, u Kulturnom centru se prikazuje francuski film „Između dva sveta” (2021, 107′), sa Žilijet Binoš u glavnoj ulozi. Početak je u 20 časova. Na festivalu u Sen Sebastijanu dobio je nagradu publike za najbolji evropski film. Režija: Emanuel Karer.
Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana i pre početka projekcije od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 250 dinara.

BALKANSKI ŠPIJUN
U Kulturnom centru u utorak, 26. aprila, biće izvedena predstava „Balkanski špijun”, dramskog studija Centra za kulturu i obrazovanje iz Sonte. To je njihov 15. komad i rađen je po dobro poznatom dramskom tekstu našeg čuvenog pisca Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji Nikole Dobrijevića. Igraju: Dušan Mirosavljević, Anja Kuruc, Sara Butković i Dalibor Matin, mladi glumci sa velikim iskustvom koji već šestu ili sedmu sezonu igraju u sklopu dramskog studija i imaju veliki broj nagrada iza sebe. Karte se prodaju na biletarnici radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 200 dinara. Predstava počinje u 20 časova.

FRAJLE
Koncert popularnog ženskog akustičnog benda „Frajle” (The Frajle) biće održan u Kulturnom centru u petak, 13. maja, u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 1.500 dinara.