NAJAVA KAPITALNIH PROJEKATA: Bolje povezivanje Zrenjanina sa Beogradom i Novim Sadom

Uskoro će početi izgradnja tzv. brzog puta Novi Sad – Zrenjanin, Zrenjanin – Borča, zatim dva kružna toka i proširenje industrijske zone, najavio je danas na konferenciji za novinare u gradskoj kući gradonačelnik Čedomir Janjić.

Protokol o saradnji na izradi Planske i tehničke dokumentacije za projekat izgradnje tzv. brzog puta potpisan je početkom meseca na zajedničkoj sednici Vlada Srbije i Pokrajine, kazao je Janjić: – Trenutno se radi planska dokumentacija koja će biti završena u prvoj polovini 2018. godine. Oformili smo i radnu grupu koja će pomagati ljudima iz Ministarstva saobraćaja, građevine i infrastrukture, koju će voditi većnik Dragan Vujović. Brzi put znači novo otvaranje ka Beogradu i Novom Sadu, bolje povezivanje i veće interesovanje investitora – rekao je gradonačelnik i dodao da ostaje pitanje gde će biti kružne raskrsnice koje će uključivati Ečku, Stajićevo i Čentu.

On je takođe najavio i proširenje industrijske zone sa sadašnjih 74 hektara na 550, a nakon završenog plana detaljne regulacije, počeće infrastrukturno opremanje industrijske zone.

Janjić je dodao da je u planu i izgradnja dve nove kružne raskrsnice: – Jedna će biti na državnom putu uključujući ulice Pere Dobrinovića i Baranjsku, kod autobuske stanice, a druga na Beogradskom putu, na ulasku u industrijsku zonu. Ovaj projekat radimo zajedno sa Putevima Srbije – kazao je on i dodao da će se naredne nedelje znati da li će realizacija projekta početi krajem ove ili početkom naredne građevinske sezone 2018. godine.

M.M.