NAJAVE DOGAĐAJA

FILMOVI SA „BELDOKSA”
Dokumentarac „RBG” prikazuje se u četvrtak, 18. jula, u maloj sali Kulturnog centra, u 21 čas. Prati život i karijeru sutkinje Vrhovnog suda SAD-a Rut Bejder Ginzburg. Naredne srede i četvrtka, 24. i 25. jula, na repertoaru je film „Splav”. Reč je o turneji festivala dokumentarnog filma „Beldoks”. Projekcije su u julu, svake srede i četvrtka, a ulaz je slobodan.

POSTAVKA: SLIKE IZ SVAKODNEVNOG ŽIVOTA
Izložba digitalnih grafika likovnog umetnika Matije Rajkovića otvorena je u Kulturnom centru do 1. avgusta. U pitanju su radovi nastali od fotografija koje prikazuju tragove grafita i plakata, pisanja i lepljenja, korozije i protoka vremena.

RAZGOVOR O KNJIŽEVNIM TEMAMA
Veče posvećeno zavičajnim književnim velikanima – Voji Despotovu i Todoru Manojloviću – održaće se u okviru „Korzo festa”, u petak, 19. jula, u 20 časova, na platou ispred Biblioteke. Bibliotekari će sa publikom razgovarati o odnosu prema tradiciji, o tome koje velikane biramo a koje zaboravljamo, zatim o književnoj kritici i piscima, mitomanijama, položaju satire danas i o drugim temama na koje pročitani odlomci budu asocirali.

„BANATSKA BAJKA” ZA DECU 18. JULA
Grupa „Sovice mudrice” u četvrtak, 17 časova, putovaće u Egipat – obići će dolinu Nila, piramide, upoznati se sa mumijama, faraonima i Kleopatrom. Pokušaće da rastumače hijeroglife, nauče par reči na arapskom jeziku i za kraj će praviti stari egipatski nakit. Zatim će Centar za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju (CEKOM) održati u 18 časova radionicu o muzici. U 21 čas održaće se projekcija dečjeg filma „Igračke iz budućnosti”. Svi sadržaji održavaju se u gradskoj bašti.

„BANATSKA BAJKA”: FILMSKO VEČE
„Torba puna sećanja” naziv je filma koji se prikazuje u ponedeljak, 22. jula, u 21 čas u gradskoj bašti. Reč je o ostvarenju iz 2017. godine, koje se bazira na autobiografskom romanu francusko-jeverejskog autora Žozefa Žofoa. Priča prati dvojicu braće, mladih Jevrejina, koji prepušteni sami sebi pokušavaju da pobegnu iz okupirane Francuske za vreme Drugog svetskog rata.

BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA
Prodaja, zamena i kupovina vinila biće održana u nedelju, 21. jula, na platou Kulturnog centra, od 10 do 14 časova. Više informacija na telefon: 061/2952592.