NAJAVE DOGAĐAJA

UČESNICI KOLONIJE U EČKI
Šezdeset četvrti saziv Umetničke kolonije Ečka – Slika 2019. održaće se od 26. avgusta do 1. septembra. Petoro istaknutih savremenih vizuelnih umetnika: Irena Kelečević, Jelena Vladušić, Nora Mesaroš, Nemanja Milenković (Srbija) i Dario Smetiško (Hrvatska) boraviće i stvaraće u paviljonu Umetničke kolonije Ečka. Oni će imati priliku da sami odaberu temu kojom će se baviti. Selektorka i kustoskinja je Sunčica Lambić Fenjčev, a projekat su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Grad Zrenjanin.

PREDIVNA KUBA
U sredu, 28. avgusta, u atrijumu Narodnog muzeja biće upriličeno veče kubanske kulture pod nazivom „Predivna Kuba”. Početak je u 19 časova, a ulaz je slobodan.

FANTASTIČNA BIĆA
Šta o zmajevima, koji sigurno postoje u pričama i legendama, treba znati u slučaju da ih ipak negde sretnemo – odgovore će sugrađani svih uzrasta moći da dobiju na radionici u petak, 23. avgusta, ispred Gradske narodne biblioteke. Početak je u 18 časova. Učesnike na kraju očekuje i horsko iznenađenje.

KONCERT ZA KRAJ „BANATSKE BAJKE”
Povodom završetka manifestacije „Banatska bajka” vokalna solistkinja Milica Dosković sa svojim saradnicima će održati celovečernji koncert u petak, 23. avgusta, u gradskoj bašti. Početak je u 20 časova.
Milica Dosković

„LETO NA FILMU”
Svake srede i četvrtka u avgustu u Kulturnom centru prikazuju se filmovi iz ciklusa „Leto na filmu”. Projekcije su u maloj sali od 21 čas, a ulaz je slobodan. U četvrtak, 22. avgusta, na programu je drama „Iznenada, prošlog leta”, u kojoj igra Elizabet Tejlor. U sredu i četvrtak, 28. i 29. avgusta, prikazuje se američki film „Semovo leto” iz 1999.

ZRENJANIN ZOVE
U okviru „Dana piva” Kulturni centar (KC) organizuje dodatni program. Najpre se, 30. i 31. avgusta održava Festival alternativnog zvuka „Zrenjanin zove”, u amfiteatru KC-a. U dva festivalska dana nastupiće osam bendova. Prve nedelje septembra u gradskoj bašti od 21 čas biće odigrano pet pozorišnih predstava, žanrova komedije i drame. Dečji program „Zabavilište u parkiću plankiću” biće održano od 27. avgusta do 1. septembra u Plankovoj bašti.