NAJAVE DOGAĐAJA

IZLOŽBA
Izložba Milutina Mićića „Vampiri dolaze – vampiri su došli u naše gradove” (Prepoznaješ li ove vampire?) biće otvorena u petak, 29. aprila, u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

FILM
Dokumentarni film „Lav s onoga svijeta” (Srbija – Slovenija, 2014, 60’) biće emitovan u petak, 29. aprila, u 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Scenario, režija i montaža Marko Cvejić. Učestvuju Lav Gregorijevič Geršman i drugi… Realizaciju je pomogao Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje AP Vojvodine.

SLOBODNA ZONA
Filmski festival Slobodna zona kreće u desetu jubilarnu turneju – pet najboljih filmova sa prošlogodišnjeg festivala održanog u novembru prošle godine, u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, biće prikazani u 45 gradova naše zemlje, a tokom maja i juna i u Kulturnom centru Zrenjanina.
Pobednik Festivala, „Dugme od sedefa” čileanskog reditelja Guzmana, biće prikazan u sredu i četvrtak, 4. i 5. maja, a 11. i 12. maja, film „Ovnovi” – priča o dva brata koja, nakon četiri decenije svađe i međusobnog ignorisanja, spaja tragična vest o bolesti posebne rase ovnova koja njihova porodica gaji decenijama. Projekcije su u 20 časova.

RADNO VREME MUZEJA
Izložbeni salon Narodnog muzeja Zrenjanin radi u subotu, 30. aprila, od 9 do 13 časova, a u utorak, 3. maja, od 17 do 21 čas. Neradni dani su: petak, 29. april i ponedeljak, 2. april.

TRIBINA
Tribina Zrenjaninskog socijalnog foruma „Levica i feminizam” je u četvrtak, 28. aprila, u 19 sati, u sali KUD „Petefi”. Govori dr Maja Solar, filozof.