NAJAVE DOGAĐAJA

„BUBA U UHU”
Kultna predstava „Buba u uhu” Žorža Fejdoa, a u režiji Ljubiše Ristića, gostuje u utorak, 31. maja, u 20 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina. Igraju: Lazar Jovanov, Mihajlo Perišić, Vojislav Tomić, Nikola Ivačkov, Novak Simić, Ana Kostovska, Obrad Radulović, Tašana Đorđević, Marina Rakić… „Buba u uhu” je premijerno izvedena 7. juna 1971. u Jugoslovenskom dramskom pozorištu kao diplomska predstava Ljubiše Ristića, a igrali su i Nikola Simić, Branka Petrić, Rada Đuričin i Vlasta Velisavljević. Nakon Nikoline smrti, ovo troje glumaca su specijalni gosti, u novoj postavci. Ulaznica je 1.000 dinara.

IZLOŽBA
U Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 27. maja, u 19 časova, biće otvorena jubilarna međunarodna putujuća izložba „Format Mali – Srbija 2016” na kojoj su radovi 75 autora. Organizator je Art Centar iz Beograda.

FILM
U maloj sali Kulturnog centra biće prikazan ekološki dokumentarac „The Yes Men su revoltirani”, u okviru Festivala „Slobodna zona”, u sredu i četvrtak, 1. i 2. juna, od 20 časova. Ulaz je besplatan.

TRIBINA
Tribina Zrenjaninskog socijalnog foruma o temi „Voda kao javno dobro ili kao roba-posledice privatizacije izvora vode i problem vodosnabdevanja u Zrenjaninu” biće u četvrtak, 2. juna u 19 sati, u sali KUD Petefi na staroj pijaci. Uvodno izlaganje: Nada Vidović, ekonomistkinja

KULTURA ŽIVLjENjA
„Čudo zvano voda” naziv je predavanja koje organizuje Udruženje „Zdrav život” u ponedeljak, 30. maja, u 18 časova, u Makedonskoj, 11. Predavač je prof. Snežana Živković.

„KVART”
Udruženje BanatArteMusica organizuje Prvi festival gudačkih kvarteta – „Kvart” u baroknoj sali Gradske kuće 27. i 28. maja u 20 časova. U petak, 27. maja: studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu; u subotu, 28. maja „Panonija”. Ulaz je besplatan. Partneri: Grad Zrenjanin, Kulturni centar Zrenjanina i Akademija umetnosti – Novi Sad.