NAJAVE DOGAĐAJA

IZLOŽBA SKULPTURA
U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 22. jula, u 19 časova, biće otvorena izložba „Skulpture” Slavka Živanovića, dobitnika prve nagrade prošlogodišnjeg Likovnog salona 30×30, čiji je organizator Kulturni centar Zrenjanina. Biće izloženi noviji radovi ovog umetnika. Rođen je u Perlezu. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu – smer vajarstvo, gde je završio i postdiplomske studije. Zaposlen je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na Katedri za vajarstvo, trenutno u zvanju docenta. Izlagao je na grupnim i samostalnim izložbama.

„SVE NIJANSE RAMONE”
U izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 22. jula, u 19 časova biće otvorena izložba fotografija – fotografske celine pod nazivom „Sve nijanse Ramone”. Pre nešto više od godinu dana, grupa fotografa, na inicijativu Saše Preradovića, odlučila je da organizuje drugačiju tematsku izložbu – jedan model u očima više fotografa. Biće izloženi radovi 15 fotografa, od kojih svaki izražava novu nijansu na paleti koja je odgovarala baš Ramoni…

FILMSKI KARAVAN
U Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u sredu, 27. i četvrtak, 28. jula, u 21 sat, u okviru Francuskog filmskog karavana – ciklusa „Komedije”, u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji biće emitovan film „Kraljica Monteja”. (2013). Režija Solveg Ansapak. Igraju Florens Loare-Kaj, Dida Jonsdotir, Utfur Egison… Film je zabranjen za mlađe od 12 godina. Ulaz je besplatan.

KORZO FEST
Na programu „Korzo festa” u četvrtak, 21. jula, u 19 časova, je radionica „Maštališta”. U okviru „Sećanja” u 20 časova je film „Šampioni iz 56”, u produkciji „Digital stila” i režiji Zorana Slavića. Ivana akustik trio – pop rok koncert počinje u 21 čas. Dečja predstava Ašum šuma (trupa Tirli virli) je u petak, 22. jula, u 19.45 časova Miloš Radović, bariton – veče starogradske i evergrin muzike u 20.30. Grupa „Dve gitare vokal” – Zrenjanin je u subotu, 23. jula, u 20.30 časova. Istovremeno je i koncert novosadskog kvinteta Svingeraj. Likovna škola Viorela Flore je svakog dana od 19.30 časova. Program „Sećanja” – Dušan De Šorđan i Slobodan Ćustić, koji je prošlog četvrtka, odložen zbog kiše, biće održan 28. jula u 20 časova .

KNjIŽEVNO VEČE
Na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”, u petak, 22. jula, u 21 čas, svoje priče čitaće zrenjaninski pisci i prijatelji: Radivoj Šajtinac (Zrenjanin), Dijana Matković (Ljubljana), Gavra Vlaškalin (Zrenjanin), Denis Čokić (Beograd), Srđan Srdić (Kikinda) i Miroslav Ćurčić (Zemun).