NAJAVE DOGAĐAJA

„SLOBODNA ZONA”
Osmi i poslednji film na turneji „Slobodne zone” – romantična komedija „Efekat vode”, biće prikazan u četvrtak, 11. maja, u 20 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina. Ulaz je besplatan.

IZLOŽBA
Izložba radova akademske slikarke Vere Tanasić otvorena je do 26. maja u izložbenom salonu Kulturnog centra. Članica je SULUV-a od 2015. godine. Imala je devet kolektivnih izložbi, a ovo joj je druga samostalna.

ATELjE
Otvaranje izložbe Atelje za učenike je u ponedeljak, 15. maja, u 13 časova, u malom holu Kulturnog centra – radovi u okviru istoimenog Omladinskog projekta neformalne grupe Modelari odeće iz Zrenjanina, uz podršku Centra lokalne demokratije Subotica – program „Mladi su zakon”. Finansijer je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i realizuje se od 16. februara do 15. maja. Misija i cilj su širenje vršnjačkog aktivizma u okruženju koje čine mladi u Srednjoj školi HPTŠ „Uroš Predić” – Zrenjanin i pokretanje niza drugih aktivnosti…

BERZA PLOČA
U nedelju, 14. maja, u Kulturnom centru je od 10 do 14 časova Berza gramofonskih ploča (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

TRIBINA
„Kurska bitka” – tribina je u maloj sali Kulturnog centra, u utorak, 16. maja, u 19 časova. Predavač je Momir Ivanović, istoričar. Moderator je Miroslav Samardžić.

FILMSKI KARAVAN
Kulturni centar, u saradnji sa Gete institutom u Srbiji (Goethe Institut Serbien) organizuje filmski karavan „Filmovi na putu”, od 17. maja, do 7. juna, svake srede i četvrtka. Projekcije su u maloj sali od 20 časova, 17. maja „Pozdravi iz Fukušime”, a 18. maja, „Četiri kralja”. Ulaz je besplatan.

ZAKON O RADU
Tribina Zrenjaninskog socijalnog foruma „Zakon o radu i položaj radnika u Srbiji” biće u četvrtak, 18. maja u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Učestvuju dr Mario Reljanović, pravnik, Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga i Miroslav Samardžić, aktivista ZSF.

POZORIŠTE
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” je u subotu, 13. maja, u 20 časova, „Večera budala”, na Sceni „Todor Manojlović”, u petak, 12. maja, u 20 časova „Ona”, a na Lutkarskoj sceni u subotu, 13. maja, u 10 časova „Tvrdoglavo jaje”.