NAJAVE DOGAĐAJA

PLIVANjE ZA ČASNI KRST
U organizaciji Grada Zrenjanina, Kulturnog centra i Crkvene opštine Zrenjanina u utorak, 19. januara, na Bogojavljenje, u 12 časova, na jezeru kod Kulturnog centra biće održano osmo „Plivanje za časni krst”. Svi zainteresovani mogu da se prijave na broj: 064/8116471.

ITALIJANSKI KLASICI
U okviru filmskog ciklusa „Italijanski klasici” u sredu, 20. i četvrtak, 21. januara, u 20 časova, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, biće prikazan film „Smrt u Veneciji”(Morte a Venezia) Lukina Viskontija (Luchino Visconti).
Rađen je po istoimenoj noveli Tomasa Mana i jedan je od najvernijih ekranizacija nekog književnog dela. Ulaz je besplatan.

„ĐAVO IZ JAGODE”
Stend ap komičar Srđan Dinčić izvešće predstavu „Đavo iz jagode”, u petak, 22. januara, u 20 časova, u Kulturnom centru. Dinčić je i jedan od scenarista emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem”, kao i učesnik-voditelj emisije „Četiri i po muškarca”, a beleži i više stotina nastupa u Srbiji i regionu.
Karte se prodaju svakog radnog dana i subotom, od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 400 dinara a za đake i penzionere 200.

IZLOŽBA
Izložba fotografija Marka Krojača o spomenicima na zapadnom Balkanu, „Monumeti – Promenljivo lice sećanja” biće otvorena u petak, 22. januara, u 19 časova, u holu Kulturnog centra. U maloj sali je, od 19.30 časova, tribina: Minja Bogavac – dramaturg, Johan Riger (Johannes Rueger) – Forum ZDF, Aleksandar Radlovački i Aleksandar Stefanov – istoričari. Biće prikazan i film „Nisu ćutali”.

RADIONICE U BIBLIOTECI
Na Dečjem odeljenju zrenjaninske Biblioteke, u petak, 15. januara, od 13.30 do 14.30 časova, biće prva od četiri radionice iz ciklusa „Mali čovek – veliki čovek”, u saradnji sa Klubom za stara lica Gerontološkog centra u Zrenjaninu.

REPERTOAR POZORIŠTA
U zrenjaninskom Pozorištu je u subotu, 16. januara, predstava „Leda”, a u četvrtak, 21. decembra, „Večera budala”. Obe počinju u 20 časova. Na Sceni „Todor Manojlović” je u petak, 15. januara, u 20 časova, monodrama „Ima jedna zemlja” – Jovica Jašin. U subotu, 16. januara, od 10 časova, igra se „Plavi Petar”.