NAJAVE DOGAĐAJA

IZLOŽBA MALI FORMAT
U Kulturnom centru Zrenjanina je do 14. septembra otvorena putujuća izložba „Mali format”. Nakon starta Velike Plane, gostuje u Požarevcu, Ivanjici, Zrenjaninu, Čačku, Kruševcu, Aleksincu, a u decembru je u Galeriji Singidunum u Beogradu. Organizator je mr Milomirka Petrović Đokić, predsednica Slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDUS-a. Odabrani su radovi 81 učesnika konkursa, članova svih sekcija ULUPUDUS-a.

FILM
U saradnji sa Ambasadom Republike Indije, Kulturni centar svake srede i četvrtka, do 28. septembra, prikazuje Ciklus indijskog filma, u maloj sali, od 21 sat. Ulaz je besplatan. Filmovi indijske produkcije, na hindu jeziku, poznatiji kao Bolivudski filmovi sa sedištem u Mumbaju, u saveznoj državi Maharaštra ulaze u grupu najvećih svetskih filmskih produkcija. Publika će moći da pogleda neke od filmova iz Bolivudske produkcije koji su kombinacija mjuzikla, komedije, melodrame i socijalno angažovanog filma.Film „Kao dete na zemlji – svako dete je posebno” (Taare zameen par), prikazuje se 7. septembra. Režija: Amir Kan. Uloge Amir Kan, Daršil Safari, Tiska Čopra, Vipin Šarma…

O DUDU
U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u četvrtak, 14. septembra, u 19 časova, biće otvorena izložba pod nazivom „Priča o dudu i tradiciji svilarstva” autorke Nataše Knežević, višeg kustosa – biologa iz zrenjaninskog muzeja. Izložba o dudu i tradiciji svilarstva predstavlja jednu edukativnu i kompleksnu priču koja doprinosi oživljavanju slike tradicije koja je nekada postojala kod Srba na teritoriji Vojvodine.

MUZEJ
Narodni muzej Zrenjanin od 4. septembra, radi uobičajeno. Izložbeni saloni – radnim danom: od 9 do 13:30 i od 14 do 19 časova, a subotom, od 9 do 13 časova. Stalna postavka: radnim danom od 8:30 do 18:30 časova, a subota od 8:30 do 12:30 časova. U Muzeju su izložbe Društvo srpskih umetnika „Lada”i „Kutija sećanja – Život jevrejske porodice Drelih iz Sombora”, koja je otvorena do 9. septembra. Ulaz je besplatan!

PREDSTAVA
U Gradskoj bašti, u subotu, 9. septembra, u 20 časova, biće prikazana komedija o muško – ženskim odnosima, „Samo da ti kažem koliko te volim”, rađena prema novelama Antonija Amura. Igraju Milenko Pavlov i Ljiljana Đurić. Ulaz je besplatan.

„BAJKA O MAJUŠKU”
Na Lutkarskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović”, sezona počinje u subotu, 9. septembra. Od 10 časova se igra predstava „Bajka o Majušku”, čiji je reditelj Jovan Caran.