NAJAVE DOGAĐAJA

BERGMAN
U maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u okviru Ciklusa Ingmara Bergmana, u četvrtak, 12. oktobra prikazuje se film „Devičanski izvor”, a u sredu, 18. i četvrtak, 19. oktobra, „Đavolje oko”. Projekcije su besplatne, od 20 časova.

TRIBINA
Tribina „Strane direktne investicije u Srbiji” biće u petak, 13. oktobra, u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Uvodničar je Ivan Radenković, autor istoimene studije i član grupe Gerusija. Moderator je Miroslav Samardžić.

KONCERT
U Kulturnom centru je 10. novembra, u 20 časova, koncert Aleksandre Radović. Ulaznica je 1.000 dinara.

FILM
U Kulturnom centru, u petak, 13. oktobra, u 20 sati, biće prikazani filmovi „Ljubavni slučaj”i„Brijanje”. Reč je o savremenoj verziji „Ljubavnog slučaja”, koja na provokativan način tretira aktuelne teme, kao što su pitanje izbeglica, homoseksualnosti ili rušenja u Savamali. Film kombinuje igrane, dokumentarne i arhivske snimake… Ulaz je slobodan.

KREATIVNOST
U četvrtak, 12. oktobra, u 18 časova, u maloj sali Kulturnog centra, tim programa „Kreativno mentorstvo” predstaviće 4. ciklus konkursa. Domaćin je Vladimir Đurić, programski direktor KC i mentor u prethodnom ciklusu programa.

O KULTURI
U subotu, 14. oktobra, u 16 časova, na platou Kulturnog centra, u okviru platforme „Sređivanje dvorišta”, u organizaciji Asocijacije – Nezavisna kulturna scena Srbije, biće razgovor o temi akteri u kulturi i kulturnim potrebama lokalne zajednice – Dušan Kalejski, Smiljana Tucakov i Vladimir Đurić.

POZORIŠTE
U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović”, povodom Dana Pozorišta, u petak, 13. oktobra, u 20 časova, gostuje „Muzika pokretnih slika” – Trio Kazablanka: Branislava Podrumac, sopran, Nataša Radovanović, sopran i Dragana Anđelić Bunjac, klavir. U subotu, 14. oktobra, u 20 časova, igra predstava „Zrenjanin” a u 10 časova „Kuća brojeva”. U nedelju, 15. oktobra, u 18 časova, na programu je „Ivica i Marica”.

PREDAVANjE
Udruženje „Zdrav život” organizuje u ponedeljak, 16. oktobra, u 18 časova, predavanje „Šta izaziva poplave, suše i uragane”. Predavač je prof. Spasoje Vlajić.