NAJAVE DOGAĐAJA

FILMSKI CIKLUS
U četvrtak, 11. oktobra, u okviru filmskog ciklusa „100 godina Velikog rata” prikazuje se film Stenlija Kjubrika „Staza slave”. U sredu, 17. oktobra, film Dejvida Lina „Lorens od Arabije”, a u četvrtak, 18. oktobra, rediteljsko ostvarenje Džona Giljermina „Plavi Maks”. Projekcije počinju u 20 časova u maloj sali Kulturog centra. Ulaz je besplatan.

TRIBINA
U maloj sali Kulturnog centra, u utorak, 16. oktobra, biće tribina „Moje službovanje na Kosovu 1981 – 1991”. Govori Šandor Mesaroš, bivši načelnik odeljenja Milicije SUP Zrenjanin 1986 – 1990. Početak je u 19 časova.

IZLOŽBA
Putujuća izložba Beogradske internacionalne nedelje arhitekture 2018. „Ivan Antić – Arhitektonično”, otvorena je u izložbenom salonu Kulturnog centra do 18. oktobra. Autori izložbe su Igor Marić i Dijana Milašinović Marić. Na izložbi se predstavljaju najznačajnija dela Antićevog arhitektonskog stvaralaštva i deo dokumentacije dosad nepoznate javnosti.

DEČJI FILM
U subotu, 13. oktobra, u velikoj sali Kulturnog centra prikazuje se dečji film „Tajne avanture mačaka” (Kina, 2017, 105 min). Režija: Geri Vang. Projekcija počinje u 10 časova. Film je sinhronizovan na srpski jezik sa glasovima domaćih glumaca i muzičara – Viktora Savića, Dragana Vujića Vujketa, Marka Mandića, Marka Kona i Tijane Dapčević. Cena ulaznice je 250 dinara.

PREDAVANJE
Ciklus predavanja „Tradicionalne terapije za poboljšanje psihofizičkog stanja – postizanje harmonije duha i tela” održava se svake subotu u toku oktobra u maloj sali Kulturnog centra. Ove subote, 13. oktobra, u organizaciji Centra za psihofizički razvoj „Garuda” iz Novog Sada biće održano predavanje o autentičnom terapeutskom sistemu. To praktikuje i podučava terapeut Laslo Boka, sa više od 30 godina iskustva i 100.000 izvedenih terapija. Predavač je osim Lasla Boke i Saša Garić. Predavanje počinje u 18 časova.

SAVREMENA GALERIJA
U Savremenoj galeriji Zrenjanin u ponedeljak, 15. oktobra, u 19 časova biće otvorena izložba radova nastalih u Umetničkoj koloniji Ečka u okviru 39. susreta akvarelista. Odabrana je grupa od petoro umetnika koji su od 5. do 9. jula boravili u Umetničkoj koloniji Ečka – Iva Kuzmanović, Nadežda Kirćanski, Vladimir Miladinović, Mirjana Boba Stojadinović i Rade Tepavčević. Selektor 39. susreta akvarelista je Slavica Popov, viši kustos Savremene galerije Zrenjanin.