NAJAVE DOGAĐAJA

KONCERT AMIRE MEDUNJANIN
Poznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin u ponedeljak, 11. marta, održaće koncert na velikoj sceni Kulturnog centra. Uz Amiru će nastupiti i gitarista Ante Gelo, kao i kontrabasista Zvonimir Šestak. Koncert počinje u 20 časova, a cena ulaznice je 1.000 dinara. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

IZLOŽBA O VUKOSAVI VUKICI POPOVIĆ
„Naša Vukica: 1919 – 1969 – 2019” naziv je izložbe koja će biti otvorena u sredu, 6. marta, u malom salonu Narodnog muzeja, sa početkom u 19 časova. Povod za otvaranje ove postavke jeste obeležavanje 100. godišnjice rođenja Vukosave Vukice Popović, istoričarke umetnosti i kustoskinje Narodnog muzeja Zrenjanin. Takođe se navršava i 50. godina od Vukičine izložbe „Velikobečkerečki slikarski ateljei” i od rušenja tzv. Bečkerečke ćuprije, čemu se ona protivila. Autori izložbe su kustosi Dejan Vorgić i Filip Krčmar.

IZLOŽBA VAJARSKIH DELA
Postavka „Skulpture iz zbirke Savremene galerije Zrenjanin” biće otvorena u ponedeljak, 4. marta, u 19 časova, u salonu ove ustanove. Savremena galerija u svojoj zbirci čuva sto vajarskih dela, od pedesetoro umetnika sa prostora bivše Jugoslavije. Pretpostavlja se da je većina skulptura u zbirci nastala tokom boravka autora u Umetničkoj koloniji Ečka. Sunčica Lambić Fenjčev, autorka i kustoskinja izložbe.

MARTOVSKI FILMSKI CIKLUS
U okviru ciklusa savremenog italijanskog filma u maloj sali Kulturnog centra prikazuje se italijanski dokumentarac „1.200 kilometara lepote”, u četvrtak, 28. februara, u 20 časova. Naredne nedelje počinje Francuski filmski karavan – ciklus „Komedije”, koji se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji. U sredu i četvrtak, 6. i 7. marta, u 20 časova, na repertoaru je film „Javna ličnost” (2018). Ulaz na sve projekcije je slobodan.

FILM O VITNI HJUSTON
Dokumentarac „Vitni” iz 2018. godine biće prikazan u Kulturnom centru u četvrtak, petak i subotu – 7., 8. i 9. marta – u 20 časova. Film je posvećen muzičkoj divi i jednom od najpoznatijih svetskih pop vokala Vitni Hjuston koja je preminula 2012. godine, a prikazuje se u domaćim bioskopima odmah nakon beogradske premijere na ovogodišnjem Festu. Režiju potpisuje Kevin Makdonald. Karta košta 250 dinara.