NAJAVE DOGAĐAJA

Filmska lektira
U okviru ciklusa „Filmska lektira, u četvrtak, 25. februara, na programu je komedija snimljena u režiji Čarlija Čaplina „Grofica iz Hong Konga” sa Sofijom Loren i Marlonom Brandom u glavnim ulogama. U sredu, 3. i četvrtak, 4. marta, prikazuje se horor triler Majkla Pauvela „Voajer” (Peeping Tom). Projekcije počinju u 19 časova, u maloj sali Kulturnog centra. Ulaz je besplatan.

Onlajn dečje radionice
U subotu, 27. februara, na programu je psihološka radionica „Emocionalna pismenost kod dece”, koju će voditi Jasna Jahura. U nastavku programa biće još dve radionice „Persu kutak za zdravi trenutak” i „Iron” sportski izazov. Program počinje u 10 časova na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

Bras festival
Gradski duvački orkestar Zrenjanin i Aktiv limenih duvača muzičkih škola Vojvodine, u saradnji sa Kulturnim centrom, Muzičkom školom „Josif Marinković” i WASBE, ove godine organizuju 15. Vojvođanski Bras festival, koji će se održati u subotu, 27. februara, u velikoj sali KC u 15 časova.

Dečja predstava
Kulturni centar u saradnji sa banjalučkim Pozorištem „Nevid teatar” organizuje besplatnu dečju predstavu „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja”. Autor je Marko Dukić. Predstava će biti izvedena u velikoj sali KC, u četvrtak, 4. marta, u 18 časova. Poštujući propisane protivepidemijske mere, maksimalan broj posetilaca na predstavi je 150.

Izložba
U periodu od 1. do 11. marta u Savremenoj galeriji Zrenjanin održaće se samostalna izložba slika „Kolekcija trenutaka” autorke Tamare Jovanov iz Zrenjanina. Izložba se sastoji od dopunjenih serija slika, pod nazivom „Da se ne zaboravi”. Novina su slike zrenjaninskih motiva, od stare špiritane, jezera, Begeja, do mostova i ostalih gradskih veduta. Takođe, prvi put će biti izloženi stihovi, priče i misli, kao prateći deo slika.

Pozorište
Na repertoaru Dramske scene
NP „Toša Jovanović”, u petak, 26. februara, je „Ne mo’š pobeć’ od nedelje”. Predstava počinje u 19 časova. U nedelju, 28. februara, na repertoaru je lutkarska predstava „Ježeva kućica”. Početak je u 18 časova. Sve predstave igraju na velikoj sceni KC. Karte po ceni od 200 din za dramske i 150 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Pozorišta radnim danima (osim utorkom) i subotom od 10 do 12 časova i od 18 do 20 časova, odnosno nedeljom, sat vremena pred početak predstave ili rezervisati putem telefona 560-136.