NAJAVE DOGAĐAJA

DEČJA RADIONICA
U subotu, 4. decembra, u okviru dečjeg programa Kulturnog centra u 10 časova na Fejsbuk strani KC održaće se radionica Centra za kreativno odrastanje i multikulturnu saradnju – „Cekom”.

GITARIJADA
Kulturni centar 3. i 4. decembra organizuje Zrenjaninsku gitarijadu. Nakon 40 godina od održavanja prve u tadašnjem Domu mladosti, Kulturni centar ponovo u tom osnovnom formatu i pod istim nazivom organizuje još jedan događaj značajan za lokalnu muzičku scenu. Koncerti počinju u 21 sat. Ulaz je slobodan.

30 x 30
U četvrtak, 9. decembra, u Kulturnom centru (KC)otvara se 16. Likovni salon „30X30”. Predstaviće se radovi najuspešnijih učesnika ovogodišnjeg konkursa koji je u septembru raspisao KC u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem. Na otvaranju će biti proglašenje dobitnika nagrada, a koje se može pratiti i na Fejsbuk strani KC-a. Program počinje u 19 časova u izložbenom salonu.

PREDSTAVA „U AGONIJI”
Pozorišna drama „U agoniji” biće izvedena u Kulturnom centru u ponedeljak, 13. decembra, u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena je 1.000 dinara. Ulaznice koje su kupljene za predstavu zakazanu za 20. novembar, a koja je odložena, važiće za 13. decembar.

FILM
Od 14. do 16. decembra u Kulturnom centru prikazivaće se najnovije domaće filmsko ostvarenje „Nebesa”. Film je nastao po scenariju i režiji Srđana Dragojevića.
Projekciju će publika gledati u velikoj sali u dva termina od 17.30 i 20 časova. Karte se prodaju na biletranici svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova, po ceni od 300 dinara.

SLOBODNA TEMA
Kulturni centar i IP Media 023, u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada, po drugi put raspisuju književni konkurs pod nazivom „Slobodna tema 2021.” za neobjavljene pesme i priče. Konkurs je otvoren do 31. decembra. Propozicije se mogu pogledati na sajtu www.kczr.org

KONCERT U MUZEJU
U petak, 3. decembra, sa početkom u 18 časova u salonu Narodnog muzeja biće održan koncert „Due voci” (due voci) u okviru kojeg nastupaju Marko Milisavljević, bas–bariton, i Ingrid Janković, klavir.
Duo dolazi iz Niša, a na programu će biti dela Vagnera i Berlioza. Ulaz je slobodan.