NAJAVE DOGAĐAJA

Ciklus italijanskog filma
U okviru „Dana italijanskog filma” u maloj sali Kulturnog centra u četvrtak, 29. oktobra, prikazuje se film „Miris doba bajki”. Projekcija počinje u 20 časova, ulaz je besplatan.

Film „Iza ničeg 2”
U petak, 30. oktobra, u velikoj sali Kulturnog centra premijerno se prikazuje dugometražni igrani film „Iza ničeg 2”, u režiji Zrenjaninca Gvozdena Bosića. Projekcija počinje u 19 časova, a ulaz je besplatan.

Onlajn dečje radionice
U subotu, 31. oktobra, u okviru dečjeg onlajn programa Kulturnog centra od 10 časova na Fejsbuk stranici KC održaće se tri radionice – Čitanjac sa bibliotekarima, Persu kutak za zdravi trenutak i „Iron” sportski izazov.

Koncert grupe „Kanda Kodža i Nebojša”
Rok sastav „Kanda Kodža i Nebojša” održaće koncert u subotu, 31. oktobra, u velikoj sali Kulturnog centra u 20 časova. Ulaznice, po ceni od 800 dinara, prodaju se na biletarnici od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.

Festival etnografskog filma
U sredu, 4. i četvrtak, 5. novembra, biće festival angažovanog etnografskog filma „Vizantrop”. U sklopu programa biće prikazano šest filmova. Festivalski koncept sadrži najnovija ostvarenja svetske i domaće filmske produkcije koje se bave najaktuelnijim temama i to od aktivizma u borbi za očuvanje životne sredine, egzodusa migranata, do zaštite životne sredine i građanskih protesta. Pre projekcija, 4. novembra, publici će se obratiti organizatori. Raspored projekcija vidite na www.kczr.org

Književni konkurs
Kulturni centar i IP medija023 u saradnji sa Turističkom orgnizacijom grada Zrenjanina raspisali su konkurs „Slobodna tema 2020” za neobjavljene pesme i priče. Konkurs je otvoren do 31. decembra. Radovi se šalju na imejl kczr@kczr.org, a najuspešnije učesnike očekuju nagrade.

Izložba-galerija
Zrenjaninska publika će od 2. novembra do 2. decembra imati priliku da pogleda novu izložbu „Međuprostor” u Savremenoj galeriji. Otvaranje je zakazano za 19 časova.