NAJBOLJI SRPSKI IGRAČI FUTSALA U ZRENJANINU: Sutra protiv Poljske

Futsal reprezentacije Srbije i Poljske odigraće sutra, 30. oktobra u 18 časova, u Kristalnoj dvorani prijateljsku utakmicu, a ulaz će biti slobodan. Večeras će se ova dva tima sastati u Pančevu.

Selektor srpske ekipe Goran Ivančić pohvalio je organizaciju prijateljske utakmice, rekavši da se u Zrenjaninu osećaju kao kod kuće. Podsetio je da je reprezentacija Srbije u aprilu 2017. godine u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobedila Poljsku rezultatom 4:0.

Bila je to teška utakmica, oni su fizički izuzetno spremni, tako da i sada očekujemo naporan duel. Ipak, naši igrači su spremni, imamo novu i perspektivnu ekipu – kazao je Ivančić.

Iz Zrenjanina je poteklo mnogo futsal reprezentativaca, a ovoga puta za nacionalni tim zaigraće Kristijan Radin, koji trenutno igra u Finskoj.

Zadovoljstvo je igrati u svom gradu, pozivam publiku da dođe sutra i podrži naš tim. U Zrenjaninu je uvek bila dobra atmosfera. Mislim da smo favoriti u meču sa Poljskom.

Selektor Poljske Blažej Korcinski prvi put je u Zrenjaninu, a pohvalio je gostoprimstvo domaćina. Smatra da futsal u Poljskoj ima perspektivu.

Još uvek se ovaj sport smatra mlađim bratom fudbala, međutim beleže se dobre posete na utakmicama futsala.

Na svetskoj rang listi tim Srbije se nalazi na 14. mestu, a Poljska na 24 poziciji.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura zahvalio se Klubu malog fudbala „Sas“ za organizaciju utakmice reprezentacije u našem gradu, dodavši da grad Zrenjanin neguje dobru saradnju sa nacionalnim sportskim savezima.

Selektor Goran Ivančić objavio je spisak igrača na koje računa za mečeve sa Poljskom. Tu su golmani: Miodrag Aksentijević (Tjumen) i Jakov Vulić (Nova Pazova), zatim igrači: Mladen Kocić (Tjumen), Miloš Simić (Haladaš), Dragan Tomić (Bank of Bejrut), Stefan Rakić (Mostar SG), Vladan Vesić (Mostar SG), Jovan Lazarević (Burinjosa), Marko Pršić (Slavija Prag), Uroš Krasnić (Slavija Prag), Kristijan Radin (Dinamo Kampuksen), Denis Ramić (Litija), Marko Radovanović (trenutno bez kluba), Ivan Vuletić (FON).

M.M.