NAPREDUJU RADOVI NA GRADILIŠTU HRAMA U LAZAREVU

Završetak krova dogodine

U toku su radovi na izgradnji dva tornja – zvonika na hramu u Lazarevu, na čijim će vrhovima biti kupole koje će dosegnuti 17 metara. Ozidan je deo ograde oko porte, a planirano je da se sledeće godine završi krov, prenosi gradski sajt. Radovi na izgradnji hrama Svete velikomučenice Marine – Ognjene Marije neprekidno su trajali tokom godine. Kako nam je nedavno rekao jerej Miroslav Nasković, na zdanju su urađeni prozori, vrata, podno grejanje, izmalterisana je unutrašnjost hrama.
Kompletan završetak krova će zavisiti od priliva sredstava, koja se očekuju od Grada Zrenjanina i Mesne zajednice Lazarevo, čiji građani takođe učestvuju u izgradnji. Za sada je obezbeđen novac za nabavku lima za pokrivanje, zatim podnih pločica, vrata hrama i dovršetak ograde oko porte.
Gradilište zdanja Svete velikomučenice Marine nedavno su posetili episkop banatski Nikanor, vršilac dužnosti direktora Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Vlade Srbije Mileta Radojević i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima.
L. Z.