BELO BLATO: BAJKERSKA HUMANA AKCIJA

Pokloni na motorima

Kao i ranijih godina, i ovog decembra članovi bajkerskog kluba „Pauk” iz Torka, „Roud flajer” iz Mužlje, „Grofovi” iz Ečke i njihovi prijatelji, ljubitelji dvotočkaša iz Belog Blata, posetili su mališane u ovom mestu. Domaćini su im bili predškolci i deca mlađeg uzrasta koja su obuhvaćena pripremnim predškolskim programom.
– Razdraganost, iščekivanje i veliko uzbuđenje prethodilo je dolasku te neobične družine. A kako i ne bi, kada su Deda Mrazovi doleteli na svojim motorima. Spektakularno, dovoljno bučno, ali bezbedno, došli su u dvorište škole sa vrećom punom lepih novogodišnjih poklona. U ovom vremenu brzih priča i događaja, često i bez emocija, ovo je pravo ohrabrenje i potvrda da humanosti i empatije još ima među ljudima – kaže direktor škole Milan Nedeljkov.
Humani bajkeri su od svojih skromnih primanja odvojili sredstva za lepe poklone. Umesto sanki i irvasa, oni su „upregli” svoje motore i krenuli putem humanosti i lepih želja. Najveća nagrada su im bili osmesi devojčica i dečaka sa kojima su se tog dana družili.

M. B.