NASTAVAK IZGRADNjE KANALIZACIONE MREŽE U ELEMIRU – u ovoj fazi se postavlja 1,4 kilometara cevi

Priključak besplatan za sve meštane

Najvažniji infrastrukturni projekat koji se trenutno realizuje u Elemiru jeste izgradnja kanalizacione mreže. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa sardanicima obišao je u sredu, 14. avgusta, radove koji su u toku.
– Planirano je da se u ovoj fazi uradi 1,4 kilometara mreže, čija je vrednost više od 11 miliona dinara. Po završetku ove faze biće realizovano preko 80 odsto aktivnosti na kanalizacionoj mreži u našem mestu. Radovi se izvode zajedničkim sredstvima mesnog samodoprinosa i budžeta Grada Zrenjanina – istakao je Milan Poučki, predsednik Saveta Mesne zajednice.
Cilj je da se radovi, tačnije preostalih 20 odsto, završe do kraja 2021. godine i time bi projekat pokrivenosti kanalizacionom mrežom bio u celosti završen.
– Ono što posebno moram da naglasim jeste da će priključak za sve meštane biti besplatan, a svako će moći dobrovoljno da se priključi – dodao je Poučki.
Kada je reč o naseljenom mestu Elemir, predsednik Saveta se osvrnuo i na ostale probleme i projekte, a čija realizacija se očekuje u skorijoj budućnosti.

M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju