(Ne)moć kafedžija

Piše: Dalibor Bubnjević

Pojedine društvene grupe u našem gradu smatraju da su iznad zakona! Uverene su da su, zahvaljujući kontaktima koje ostvaruju, imune na sankcije sa kojima se suočavaju prosečni građani. Svoja nastrana promišljanja neretko demonstriraju na različite načine, a što naročito iritira naše sugrađane… Sa one strane zone sumraka nas je najpre uveo (ne)suđeni splavar. Godinama nas je ubeđivao da je nužno postaviti plutajući objekat u mrtvaji pokraj zgrade Suda. Oglušivao se o zahteve građana, privremene mere i ostala akta Agencije za borbu protiv korupcije… Unormalio se tek kada je Osnovno javno tužilaštvo počelo da se bavi njegovim postupanjem, a što je rezultiralo krivičnim progonom…
U blizini Malog mosta se nalazi nekoliko ugostiteljskih objekata. Omiljeni fetiš tamošnjih kafedžija jeste da svoja (po pravilu, rashodnovana) vozila parkiraju na trotoaru. Smatraju da su, kada uglancaju vlastite krševe sa oznakama poznatih proizvođača, abolirani od zakona i zdravog razuma. Građani sa pravom postavljaju pitanje, zašto komunalni policajci/inspektori ne nalažu uklanjanje ovih automobila?!
Najnoviji biser dolazi iz Koče Kolarova ulice. Mediji izveštavaju da je ugostitelj iščupao nekoliko stabala kako bi (ne)zakonito stvorio vlastiti parking. Ne želimo da verujemo da je u pitanju isto pravno lice koje je nedavno prekrilo zabranu koju je istakla Poreska uprava zbog neizdavanja fiskalnih računa.