NEPOŠTOVANJE PROPISA UVEK IZAZIVA REVOLT SUGRAĐANA

Drsko i bahato

Problemom parkiranja bavimo se gotovo u svakom broju. Da bi skratili svoj put za nekoliko koraka ili izbegli plaćanje parking karte, vozači se odlučuju na zaustavljanje na trotoarima, biciklističkim stazama, pešačkim zonama. Neretko parkiraju i na mestima za invalide. Pešacima i biciklistima nije preostalo ništa drugo osim zaobilaženja lavirinta nepropisno parkiranih vozila.
Na Fejsbuk strani lista „Zrenjanin” brojni su komentari u vezi sa poslednjim postavljenim fotografijama nepropisnog parkiranja u gradu. Upućena je i kritika sugrađanima koji ne koriste dostupne parkinge u centru, nego četvorotočkaše pozicioniraju gde god nađu slobodni prostor.


– Obratiti pažnju na parking mesta predviđena za invalide u „Big” tržnom centru, toliko bahatosti i nepoštovanja na jednom mestu odavno se nije ponavljalo iz dana i dan – komentarisao je Aleksandar Martinović Kobac.
Zamereno je i nedovoljno angažovanje nadležnih, a upućena je kritika i sugrađanima da nisu dovoljno edukovani o saobraćajnim propisima.
– Ni pešaci ne znaju da se ponašaju u saobraćaju, svojim kretanjem ugrožavaju svoj život i ometaju vozila, obilazeći automobile koji izlaze sa parking mesta ili prelazeći put van prelaza. O biciklistima i tome ko ima prednost, da i ne govorim… Svi mi ne znamo da se ponašamo u saobraćaju. Nije problem samo u vozačima – ukazao je Aleksandar Šanji Kovač.

S. V.