NOVINE U DOMU UČENIKA SREDNjIH ŠKOLA „ANGELINA KOJIĆ GINA”

U planu sportski teren za đake, građane i klubove

  • Naši učenici oborili su rekord u prvom polugodištu i postigli prosek ocena 4.91, na šta smo posebno ponosni – kaže vršilac dužnosti direktora Vladimir Vasiljev

U Domu učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina” trenutno stanuje 344 đaka sa teritorije Grada Zrenjanin, ali iz drugih vojvođanskih opština.
– Novina je da su naši đaci oborili rekord u prvom polugodištu i postigli prosek ocena 4.91, što je najbolji prosek stanovnika Doma do sada – kaže vršilac dužnosti direktora Doma Vladimir Vasiljev. – To pokazuje visok nivo obrazovanja i kulture dece koja borave ovde, kao i vaspitača i ostalih zaposlenih. Uvek ćemo nastojati da budemo velika podrška učenicima, da im omogućimo dobre uslove za rad i napredovanje.
O uspehu srednjoškolaca iz Doma govori i podatak da je prošle godine, nekoliko učenika iz ove ustanove proglašeno đacima generacije u svojim školama.
Vasiljev je krajem prošle godine imenovan za v. d. direktora Doma, nasledivši na tom mestu Gorana Petkovića, kome je istekao mandat.
Pored ugradnje solarnih panela i pokretanja solarne elektrane, o čemu je već bilo reči u listu „Zrenjanin”, naš sagovornik najavljuje da je u planu projekat izgradnje sportske sale na terenu iza Doma. Prema njegovim rečima, time bi deca dobila prostor za sportske aktivnosti, a centar grada multisportski teren, koji bi se mogao iznajmljivati građanima za rekreaciju i klubovima za treninge.
– Ove godine je u planu obnova mašina u vešernici i kuhinji, rekonstrukcija podova i zamena rasvete. Deca će uskoro dobiti računarski kabinet i čitaonicu, a pošto je zdravlje učenika najvažnije, poboljšaćemo i kvalitet ishrane – kaže Vasiljev.I. BOŽIĆ

  • ISKUSTVO U JAVNIM USTANOVAMA
    Vladimir Vasiljev je diplomirao na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a magistrirao na Fakultetu političkih nauka. U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin” radio je šest godina, od toga četiri i po kao direktor. Pored trenutne funkcije, bavi se izradom projekta za fondove Evropske unije i konsultantskim uslugama za javni sektor u oblasti javno-privatnog partnerstava.

I. Božić