NOVO LICE BAGLJAŠA: Na trotoaru behaton podloga

– Tokom proleća i početkom leta, uprkos vanrednom stanju, svim nepovoljnim okolnostima i smanjenom budžetu, uspeli smo da rekonstruišemo veći broj ulica u gradu i naseljenim mestima i postavimo nov asfalt ili trotoar u dužini od preko 8,5 kilometara – istakao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je u društvu svojih saradnika danas posetio Bagljaš.
U tom naselju završavaju se radovi u okviru prve faze rekonstrukcije trotoara na Bulevaru Veljka Vlahovića (od nadvožnjaka do Stražilovske ulice). Ovaj trotoar dobio je potpuno novu fizionomiju i izgled: proširen je sve do biciklističke staze, od koje je odvojen ivičnjakom, umesto dotrajalog asfalta postavljena je behaton podloga, a posebno su rešena i uklapanja sa površinama unutar tržnog centra, autobuskog stajališta i kod pijace. Radove je izvelo zrenjaninsko preduzeće „Eko – gradnja”.
– U pitanju je površina od oko 2.500 kvadratnih metara, završen je deo u dužini od 450 metra, širine četiri metra. Ovo je prva faza, a planiramo da ovako uradimo ceo Bulevar Veljka Vlahovića, sa obe strane. Projekat je vredan blizu 11 miliona dinara. Mislim da smo uradili dobru stvar, novi trotoar je lep i funkcionalan. Radiće se i porta crkve, u nešto drugačijem behatonu, tako da će i taj prostor činiti jednu celinu, kao kod platoa ispred zgrade mesnih zajednica. Planiramo i gradnju dve kružne raskrsnice i izmeštanje svetlosne signalizacije duž Bulevara – dodao je gradonačelnik Janjić.
Predstavnik izvođača Siniša Kukin ističe da su u toku završni radovi koji podrazumevaju nivelaciju šahtova, bankina i uređenje bočnih prilaza trotoaru, i očekuje da sve bude urađeno do kraja ove nedelje. Objašnjava da je prednost ovakve izrade trotoara i što se, nakon eventualne intervencije ili nekih radova na podzemnim instalacijama, vraća, praktično, u prvobitno stanje.

KABINET GRADONAČELNIKA