NOVOGODIŠNJI KONCERT ZRENJANINSKE FILHARMONIJE: Ovacije u Kulturnom centru

Publika koja je sinoć prepunila veliku salu Kulturnog centra, na sada već tradicionalnom Novogodišnjem koncertu Zrenjaninske filharmonije, priredila je ovacije izvođačima… Dirigovao je Aleksandar Kojić iz Novog Sada, koji od obnavljanja Filharmonije sarađuje sa ovim muzičarima, a posetiocima se sjajno predstavila solistkinja Višnja Popov – mecosopran, Zrenjaninka koja je od nedavno stalna članica Opere Srpskog narodnig pozorišta i koja je već nastupala sa Zrenjaninskom filharmonijom.

filharmonija0014_resize

– Sada je sve opuštenije, atmosfera je novogodišnja, pevala sam pred svojim Zrenjanincima i svakom novom nastupu sa Zrenjaninskom filharmonijom se radujem – rekla je nakon završetka koncerta, Višnja Popov, koja je sa posebnim nadahnućem i žarom izvela arije iz opera „Adriana Lekuvrer”, „Samson i Dalila”, „Ciganska ljubav” i „Karmen“.

Na programu su bila dela Johana Štrausa sina, Petra Iljiča Čajkovskog, Kamija Sens Sansa, Franca, Lehera , Žorža Bizea, Žaka Ofenbaha i drugih a uz pojedine kompozicije su bile i baletski osvežene, umetničkom igrom Milene Krkotić I Milana Ivana, solista Baleta Srpskog narodnog pozorišta.

– Nastavljamo saradnju i očekuju nas novi koncerti – kaže Alekandar Kojić. – Nadam se da ćemo za to imati i dovoljno finasijskih mogućnosti.

Publika je aplauzom pratila izvođače, skandirala uz kompozicije koje se izvode interaktivno a ispratila ih ovacijama, uz nekoliko biseva… Posebnu naklonost posetilaca je zaslužila jedanaestogodišnja Nevena Stankov, učenica Muzičke škole Isidor Bajić” u Novom Sadu, izvođenjem kompozicije „All I want for Christmas is you“, koja je čestitala posetiocima Novu godinu. Nevena je nedavno u Zagrebu pobedila na takmičenju „Čarobna frula”.

filharmonija0010_resize

Prema reči a direktora Zrenjaninske filharmonije Romana Bugara, za ovu godinu pripremaju bogar program kojim će promovisati mlade muzičke talente iz Zrenjanina, kao i u saradnji sa već afirmisanim muzičkim umetnicima u zemlji i inostranstvu.

Za direktora Kulturnog centra Zrenjanina Gorana Marinkovića je ovaj koncert i puna sala, kako kaže, odličan početak Nove godine i najava uspešne sezone.

Branka Jajić

Foto: J. Njegović Drndak

filharmonija0012_resize