NOVOIZBUŠENI BUNAR POTVRDIO DA RADOJEVO IMA ZDRAVU VODU ZA PIĆE

Biće česmuše i za Srpsku Crnju

Stanovnici Radojeva, u Opštini Nova Crnja, među retkim su Banaćanima koji ne strahuju od izveštaja o ispravnosti vode koju koriste za piće. Kako kaže Nevenka Becin, sekretar Mesne zajednice, kvalitet vode iz seoskog vodovoda proverava se svake dve nedelje u zrenjaninskom Zavodu za javno zdravlje. Približno 800 stanovnika Radojeva, objašnjava ona, nikad nije imalo glavobolju zbog kvaliteta vode za piće iz bunara koji su bušeni između 1980. i 1985, a ne treba da strepe ni sada zbog vode koju će dobijati iz nedavno iskopanog bunara. Ovde veruju da im zdrava voda stiže sa Karpata.
– Sećam se da sam još kao gimnazijalac u internat u Zrenjaninu, iz sela ponedeljkom, nosio vodu i da su moji drugari bili oduševljeni kako je dobra za piće – ističe Dragan Radin, meštanin Radojeva.
Radinovu priču potvrđuje i poljoprivrednik Dragan Stevanov. On je iz Zrenjanina ali poslednjih desetak godina živi u Radojevu, u kući pokojnih roditelja svoje supruge.
– Došao sam u Radojevo, obrađujem zemlju, a supruga i deca su u Zrenjaninu preko zime, a leti smo svi ovde. Oni redovno pune balone i nose vodu u grad, kuva se kafa i naravno, banatska žuta supa i ukus je fenomenalan – kaže Dragan Stevanov, iz česme u kuhinji bezbrižno puneći čašu: – O nečem sličnom stanovnici drugih sela u Banatu, mogu samo da sanjaju.

L.Z.


Opširnije u štampanom izdanju