NURDOR: Podržimo naše mališane obolele od raka

Kao i svakegodine povodom15. februara, Svetskog dana dece obolele od
raka, nacionalno udruženje NURDOR će organizovati humanitarne skupove
u 37 gradovaSrbije. Nova akcija nosi naziv „Stare stvari za novu nadu“. Sredstva koja će se prikupiti tokom ove akcije biće namenjena drugoj fazi
izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, NURDOR će obeležiti ovaj značajan datum i predstaviti novu akciju u sklopu kampanje „I ja se borim!“ – Stare stvari za novu nadu. Program počinje u 12 i traje do 14 časova.

Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka Žarko Zrenjanin” na gradskom trgu, na platou ispred Vodotornja, pripremili su program u znak podrške malim borcima i njihovim porodicama. Okupljenima će se u ime Grada Zrenjanina obratiti pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.
U programu učestvuju: najmlađi članovi KUD “Đerđef”, Nemanja Stojšić, Zrenjaninac koji je nedavno imao zapažen nastup u šou programu “Ja imam talenat”, Klovnica Didi i prijatelji. Posetioci će imati priliku da kupe balone, promotivne artikle.

Tačno u 13 časova, biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama. Kampanju „I ja se borim“, koju je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka započelo je 2016. godine u cilju podizanja svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece.

M.B.

nurdor plakat

cane