O nama

PRVI broj Lista „Zrenjanin“ (iz kojeg je proizašao sajt “Zrenjanin online” na adresi www.listzrenjanin.com) pojavio se 1. novembra 1952. godine, kao glasilo Gradskog odbora Narodnog fronta. List je najpre izlazio dvonedeljno, svake druge subote, zatim jednom nedeljno – svakog petka. U jednom periodu izlazio je dva puta nedeljno (69 brojeva), pa se opet vratio na jednonedeljno izdanje.

Kratko vreme List je izdavao i mesečnik „Veliki most“. Ime nikad nije menjao, a do sada je doživeo tri tehnološke modifikacije: 1952. izašao je prvi štampani primerak lista, 1976. osnovan je i Radio Zrenjanin, a 2002. godine pojavio se na globalnoj svetskoj mreži, na adresi www.zrenjanin.org

I tada i sada list je dragoceni svedok vremena, svedok dešavanja u našem gradu.

List informiše građane pet opština srednjeg Banata o politici, ekonomiji, kulturi, društvenim temama, sportu, zdravlju… „Zrenjanin“ je otvorio svoje stranice i za informisanje i na jezicima nacionalnih zajednica.

Godine 2005. list je odvojen od Radio Zrenjanina kao deo priprema za privatizaciju. Uoči 55 rođendana, list je kupio Konzorcijum koji čine dr Dušan Stupar, Srđan Vučurević, Nebojša Rončević i Miodrag Nikić Danas je list deo medijske grupe „Vojvodina info“ koju čine osam vojvođanskih štampanih medija. Osim „Zrenjanina“ tu su još „Građanski list“ (Novi Sad), „Somborske novine“, „Kikindske novine“, „Subotičke novine“, „Vršačke novine“, „Sremske novine“ i „Nedeljne novine“ (Bačka Palanka).

Stalni tiraž od oko 12.000 primeraka i čitaoci koji list kupuju još u četvrtak popodne potvrđuju da novinari i urednici, zajedno sa spoljnim saradnicima, prilično uspevaju u informisanju.