O ZBIRCI PRIČA PUBLICISTKINJE BRANKE JAJIĆ: U ponedeljak, u Kulturnom centru

Promocija knjige „Podnebesje – „Sve djevojke vrane i svrake, ja tica, lastavica” publicistkinje i dugogodišnje novinarke i urednice lista „Zrenjanin” mr Branke Jajić biće održana u ponedeljak, 19. oktobra, u Kulturnom centru, umesto večeras, kako je prvobitno planirano. Promocija počinje u 19 časova.

O knjizi će govoriti mr Milena Bečejac i Jovana Todorović – recenzentkinje, Dalibor Bubnjević, direktor i glavni urednik lista „Zrenjanin“, Milan Bjelogrlić, direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ i autorka.

Predviđen je i kulturno-umetnički program. Organizacionu podršku pružili su „Banatska bajka“ – Grad Zrenjanin, Kulturni centar, Turistička organizacija grada, IP Media 023 i prijatelji. Medijski pokrovitelji su List „Zrenjanin“ i KTV Zrenjanin.

Ulaz je slobodan, uz obavezno nošenje maski i druge neophodne mere zaštite.

Podnebesje” je o zbirka priča čija se radnja zbiva u detinjstvu, mladosti i zrelom dobu, u kojima se prepliću stvarnost i mašta, životna faktografija i imaginativna pređa. Kako se navodi u opisu knjige, u jednoj od priča pod nazivom „Sreća i nesreća“ uobličeno je na literaran način emotivno stanje nakon povreda opasnih po život zadobijenih 19. maja, 2018. godine, kada je autorka vodila program manifestacije „Banatska priča “ i u nastavka tragedije u kojoj je izgubila supruga, ljubav svoga života. U međuvremenu, između smrti i života, između neba i zemlje…

L.Z.