„GOMEKSOVA” PODRŠKA CENTRU ZA PALIJATIVNO ZBRINJAVANJE: Potpora koja nedostaje

Od 9. oktobra pa u naredne dve nedelje prodajni lanac „Gomeks” od svake prodate hirurške maske izdvojiće jedan dinar za „Belhospis” – centar za palijativno zbrinjavanje i medicinu.
– Po završetku terapije i nakon što doktori utvrde da više nije moguće da im se pomogne u bolnici, onkološki pacijenti odlaze kućama i prepušteni su brizi porodice. Ljudima koji su u terminalnoj fazi onkoloških bolesti potrebna je posebna nega, a članovima njihovih porodica podrška. Pacijenti tada često trpe bolove i velike psihičke traume, a samim tim su i članovi njihovih porodica izloženi su velikom psihičkom i finansijskom pritisku. Mi smo tu da im pomognemo i učinimo sve što možemo da palijativno zbrinjavanje postane dostupno što većem broju sugrađana. Zahvaljujemo se „Gomeksu” na pomoći – ističe Vera Madžgaj, direktorka „Belhospisa”. „Gomeks” želi da pomogne sugrađanima koji su u najtežoj životnoj fazi.
– Nadamo se što većem odzivu naših kupaca – ističe rukovoditeljka marketinga ove kompanije Bojana Nićetin.
Palijativna nega nije samo medicinsko zbrinjavanje, već i psihička, društvena i duhovna podrška koja u trenucima bolesti često nedostaje.

L.Z.