OBAVEŠTENJE ZA UVOĐENJE U VOJNU EVIDENCIJU: Pojedinačni poziv za regrute

Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin otpočeo je pozivanje pojedinačnim pozivom svih lica muškog pola, rođenih 1999. i starijih godišta (1987-1998) koji se nisu odazvali opštem pozivu za uvođenje u vojnu evidenciju u 2017. godini.

Uvođenje po pojedinačnom pozivu za regrute sa teritoriije Grada Zrenjanin održaće se 29. i 30. maja, 1, 5, 6, 8 i 9. juna u Centru Ministartsva odbrane Zrenjanin u ulici Gundulićeva bb.

Poziv za regrute sa teritorije Opštine Žitište, biće 5. juna, u opštinskoj kancelariji Žitište, u ulici Cara Dušana broj 15. Za regrute sa teritorije Opštine Sečanj, biće 31. maja, u ulici Vožda Karađorđa broj 69. Regruti sa teritorije Opštine Titel javiće se 8. juna u opštinskoj kancelariji, u Glavnoj ulici broj 1, dok će se regruti sa teritorije Opštine Nova Crnja javiti 30. maja, u opštinskoj kancelariji Nova Crnja, u ulici JNA 110. Regruti sa teritorije Opštine Novi Bečej treba da se jave 6. juna u opštinskoj knacelariji, u ulici Maršala Tita broj 66.

Uvođenje u vojnu evidneciju obavljaće se od 9 do 13 časova za grad Zrenjanin, opštine Titel, Sečanj i Nova Crnja, od 8 do 14 časova za Opštinu Žitište i od 9 do 14 časova za Opštinu Novi Bečej. Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju treba da ponese ličnu kartu na uvid ili neku drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet. U naznačeno vreme i na navedenom mestu, mogu se javiti i regruti koji se nisu odazvali opštem pozivu za uvođenje u vojnu evidenciju, a nisu primili pojedinačni poziv iz bilo kog razloga. Neodazivanje pozivu povlači zakonsku odgovornost u skladu sa članom 126. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.