OBELEŽAVANJE DEČJE NEDELJE: Likovna radionica za najmlađe

Povodom manifestacije „Dečja nedelja“, koja se obeležava od 5. do 10. oktobra 2020. godine, Narodni muzej poziva najmlađe posetioce da učestvuju u likovnoj radionici „Uvek mi je lepo u Muzeju!“ i na taj način kreiraju Dečju knjigu.

Mališani se pozivaju da crtežom predstave događaj, predmet ili ambijent koji su zapamtili prilikom posete Muzeju i ispod crteža u jednoj rečenici napišu svoj najveći utisak ili najlepše sećanje koje ih vezuje za Muzej, a na poleđini svoje ime, prezime i uzrast. Okviran uzrast učesnika je od 5 do 12 godina. Svi radovi će biti sačuvani i uvršteni u knjigu utisaka.

Dimenzije crteža treba da budu polovina bloka 5, ili okvirno 20×29 cm, kako bi svi radovi bili istih dimenzija.

Crteži se mogu naslikati u Muzeju gde će od 5. oktobra,  biti postavljeni sto i pribor za crtanje u hodniku na drugom spratu. Radno vreme Muzeja je radnim danima od 8:30 do 19h, subotom od 8:30 do 12:30h. Molimo vas da tokom individualne posete Muzeju, primenjujete mere zaštite u vidu nošenja maske i održavanja distance.

Radovi se mogu predati 2. novembra. Crtež možete ostaviti u Muzeju, doneti ga lično ili poslati poštom (Narodni muzej Zrenjanin, Subotićeva 1, 23000 Zrenjanin „Za dečju knjigu utisaka“). Za sve bliže informacije vas molimo da se obratite Pedagoško-informativnoj službi Muzeja i Ivani Arađan na br. 023/561–841, ili putem mejla (pedagognmz@gmail.com).