OBELEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA MLADIH: Veslači, ronioci, haоs animatori i žurka na Peskari

Kancelarija za mlade grada Zrenjanina najavila je danas na konferenciji za novinare da će Međunarodni dan mladih biti obeležen u nedelju, 12. avgusta. Centralna manifestacija je na gradskom kupalištu Peskara. Program su predstavili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i Ivan Mikalački, koordinator Kancelarije za mlade.

– Program će biti malo drugačiji nego predhodnih godina. Od 15 časova predstaviće se Kajakaški klub, zatim će uslediti pokazna vežba Žandarmerije na vodi i mini obuka u pružanju prve pomoći koju će demonstrirati članovi Crvenog krsta. Hаоs animatori prirediće performans sa vatrom oko 18 časova, a od 18 sati počinje žurka uz di džeja. Ovom prilikom pozivam sve zainteresovane da nam se pridruže – istakao je Ivan Mikalački.

Grad Zrenjanin dao je podršku ovom događaju.

– Lokalna samouprava podržava sve manifestacije koje se bave mladima. Uvereni smo da će ambijent na kupalištu i lepo vreme doprineti da dođe što više naših sugrađana. Pripremili smo sportski i edukativni program koji će doprineti obeležavanju dana mladih na najbolji mogući način.

Događaj treba da skrene pažnju na položaj mladih i njihova nastojanja, a na nama, kao nosiocima vlasti je da im omogućimo što bolje uslove za život – dodao je Salapura.

M.Malbaški

Foto: Arhiva lista „Zrenjanin“