OBNOVLJENA FISKULTURNA SALA: Pokrajinski sekretar Batez i gradonačelnik Janjić u OSŠ „9. maj”


– Za naše učenike, imamo ih 250, a to su deca sa usporenim razvojem psihomotorike, važno je kretanje, važne su im fiskulturne sale, senzorne sobe, kabineti za reedukaciju… Otuda je i fiskulturna sala, koja je sada obnovljena sredstvama Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, za našu Školu veoma važna jer đaci imaju uslove za kvalitetnu nastavu – rekla je Snežana Oluški Vlačić, direktorka OSŠ „9. maj” i istakla da je milion dinara, koliko je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu izdvojio za salu (zamena devet velikih prozora po standardima za zgrade koje su pod zaštitom, krečenje, obnova podova), dragocena pomoć za školstvo.

Danas je Školu posetio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladmir Batez sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i saradnicima.

– Nismo prvi put u Zrenjaninu i drago mi je što smo podržali sanaciju i adaptaciju fiskulturne sale u školi koja brine o đacima sa smetnjama u razvoju – istakao je Vladimir Batez. – Sa relativno malim sredstvima, mnogo je urađeno. Očekujemo dalju saradnju kada je reč o uređenju školskih sala i školskih igrališta, što nam je jedan od priorteta.

Da je OSŠ „9. maj” jedan od prioriteta Gradske uprave, istakao je i gradonačelnik Čedomir Janjić. On je podsetio i na izgradnju nove dvorišne zgrade.

– Gradska uprava je uložila 16 miliona dinara u novi objekat škole koja je jedna od najboljih u Srbiji – rekao je Janjić.- Zahvaljujemo se na saradnji pokrajinskoj Vladi i pokrajinskim sekretarijatima.

Đaci sa smetnjama u razvoju imaju prilagođen program nastave. Za opremanje fiskulturne sale potrebne su lopte, sto za stoni tenis, mreže za odbojku, košarku i mali fudbal.

M. Bečejac

Foto: J. D. Njegović

9 MAJ (1)_resize