„OBROK ZA PORODICU”: Obradujmo mališane za praznike

Bliže se praznici, a zbog epidemijske situacije izostaće mnoga dešavanja i proslave. Ipak, bar najmlađi neće ostati uskraćeni za radosti koje donosi Deda Mraz. Među onima koji nastoje da tako bude, jeste i zrenjaninska Fejsbuk grupa „Obrok za porodicu“ koja je osnovana u januaru i nastoji da, uz pomoć sugrađana, obezbedi hranu za one koji su trenutno na ivici preživljavanja. Administratorke Gordana Malbaški Udicki, Gabriela Palfi i Marija Ljevar uz podršku sugrađana donatora pomažu i u drugim situacijama, od prikupljanja hrane i pelena za bebe, povezivanja onih koji žele da poklone stvari i onih kojima je to potrebno, do proslave rođendana za decu kojima je to bio prvi put da imaju tortu za srećan dan.

Sada je u toku akcija za novogodišnje paketiće. Po rečima Gabriele Palfi, prema njihovoj evidenciji, Deda Mraz bi mogao da obraduje 50 mališana do 12 godina, pa je članovima grupe i svim humanim sugrađanima upućen poziv da doniraju slatkiše i igračke. Svi koji to žele mogu to da učine putem kontakta sa administratorkama, ali i u prodavnicama „Majka prometa“ (koji su najavili da će i oni učestvovati u akciji), u Zrenjaninu (Lesnina) i u Aradcu.

Pozivu su se priključile i zrenjaninske „Tate za decu“ Nenad Blažin, Darko Nađalin i Predrag Nenin koji će mališanima doneti poklone.

– Paketići če, uz najlepše želje, biti uručeni van zatvorenog prostora, kuća ili stanova. Znači, ne ulazi se u zatvoreni prosotor, nema fizičkog kontakta. Maske su obavezne za sve – rekla nam je Gabriela.

Administratorke „Obroka za porodicu“ napominju da oni koji žele da učestvuju u ovoj lepoj i humanoj akciji, donacije dostave do 25.decembra.

M. Bečejac

foto: pixabay