OBUKA ZA NEZAPOSLENE: Sertifikati na srpskom i engleskom jeziku

Po završetku obuke za izradu bureka i kora, koju je pohađalo 8 nezaposlenih sa evidencije Filijale za zapošljavanje Zrenjanin, polaznicama su uručeni sertifikati na srpskom i englskom jeziku i međunarodno su priznati. Svečano uručenje priređeno je u prostorijama Srednje hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić“ u Zrenjaninu, u kojoj je bila i obuka.

Tokom 22 radna dana, polaznice su sticale znanja i veštine za izradu testanih kora i bureka, a naučile su da spravljaju i druge pekarske proizvode. Pet profesora bilo je angažovano na obuci.

Prilikom dodele sertifikata, direktorka Filijale za zapošljavanje Zrenjanin Tatjana Mijatović istakla je dugogodišnju dobru saradnju sa Srednjom školom „Uroš Predić“ pri realizaciji. S obzirom na entuzijazam polaznica i program koji su savladale, Jugoslav Bogdanović, direktor škole, smatra da su dovoljno osnažene da nađu posao upravo na izradi kora i bureka.

Obuka za izradu bureka i kora realizovana je u saradnji sa Narodnim univerzitetom u Nišu, a u sklopu EU projekta u cilju pomoći teže zapošljivim grupama, koji sprovodi „Summit Consulting Services“.

Završetkom ove obuke završene su aktivnosti na projektu IPA 2012 „EU pomoć teže zapošljivim grupama“ na teritoriji srednjeg Banata.

M.B.