OD PONOĆI PONOVO VODA IZ FABRIKE: Peto preusmeravanje vodosnabdevanja ove godine

U jedan sat posle ponoći, vodosnabdevanje u Zrenjaninu ponovo će preuzeti fabrika vode, navelo je ovog popodneva u šturom saopštenju JKP „Vodovod i kanalizacija“, obavestivši da će tom prilikom u gradu nestati vode.

Podsetimo, „Vodovod“ je 3. jula ove godine preuzeo od fabrike vodosnabdevanje grada, budući da ovo postrojenje nije moglo da obezbedi odgovarajući pritisak vode u mreži. V.d. direktora „Vodovoda“ Predrag Bodiroga tada je saopštio da je odluka doneta zbog pritužbi građana, koji nisu imali vodu u toku epidemije kovida 19, a nakon što od predstavnika fabrike vode nisu dobili odgovor kako će problem lošeg pritiska biti rešen.

Bodiroga je potom najavio da će stručne službe ovog javnog preduzeća obaviti analize posle kojih će se doneti odluka o budućnosti fabrike vode. O ishodu analiza javnost do sada nije obaveštena.

Sanitarna inspekcija je 9. jula utvrdila da je voda koju je građanima Zrenjanina ove godine dostavljala fabrika vode neispravna, odnosno da ne ispunjava propisane kriterijume Pravilnika o ispravnosti vode za piće.

Poslednjih meseci vodosnabdevanje u Zrenjaninu više puta je prebacivano sa fabrike na „Vodovod“ i obrnuto. Krajem decembra 2019. postrojenje na Mihajlovačkom drumu prestalo je sa radom, da bi 24. februara ove godine ponovo počelo da isporučuje vodu gradu. Zatim je stalo sa radom tokom 12 sati 8. aprila, kao i 23. juna, kada je „Vodovod“ privremeno „uskočio“ preuzevši vodosnabdevanje. Preduzeće je ponovo preuzeo posao na sebe 3. jula, a ove noći obezbeđivanje vode građanima opet će poveriti fabrici.

M.M.