GRAĐANI NEGODUJU ZBOG SLABOG PRITISKA VODE, „VODOVOD” apeluje DA MANJE ZALIVAJU BAŠTE

Novi bunar uskoro u funkciji

Kako je ponovo počeo novi talas vrućine, Elemirce je zadesio isti problem kao i prošle godine. Naime, deo meštana se na Fejsbuk stranici sela ovih dana žali na slab pritisak vode u toku dana, dok ga, kako navode, u predvečernjim satima uopšte nema. Podsetimo, prošlog leta su zbog muke sa vodom Elemirci razgovarali sa nadležnima o izgradnji novog bunara. Kako saopštava „Vodovod”, radovi su počeli početkom prošle nedelje.
– Nije da nema vode, možda se desi na sat-dva da je slab pritisak i to je uglavnom zbog zalivanja u večernjim satima, oko 18 do 20 časova. Pre par dana nije bilo problema sa pritiskom jer je bilo hladnije, ali sad kada su visoke temperature, može doći do toga – objašnjava Milan Poučki, predsednik Saveta Mesne zajednice (MZ) Elemir. Dodaje da su problemi češći u kućama na severnoj strani sela i u delu kod Babatova, jer su udaljenije od vodotornja.


Iz JKP „Vodovod i kanalizacija” tvrde da su u stalnom kontaktu sa MZ Elemir i da trenutno nema žalbi na vodosnabdevanje u ovom mestu. Napominju šta bi mogao biti mogući uzrok slabog pritiska vode sa česme.
– Da bi se održao stabilan režim vodosnabdevanja, apelujemo na meštane da vodu troše racionalno, da izbegavaju zalivanje bašti, travnjaka, dvorišta i ulice, naročito u ranim jutarnjim i večernjim satima, kada je potrošnja najveća. U protivnom može doći do pada pritiska vode u mreži – ističe Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja u ovom preduzeću.
Gajin navodi da izvorište u Elemiru trenutno obezbeđuje dovoljne količine vode za racionalnu potrošnju meštana. Ističe da je Grad Zrenjanin, odgovorivši na zahtev građana i elemirske MZ, obezbedio sredstva za bušenje novog bunara na izvorištu kako bi se dodatno unapredio sistem vodosnabdevanja i obezbedile dovoljne količine vode.
– Nakon izgradnje novog bunara, koja je pri kraju, biće izvršeno i njegovo elektro i mašinsko opremanje. Procene su da će biti stavljen u funkciju u narednih petnaestak dana – rekao je Gajin.
Dodaje da „Vodovod” redovno vrši elektro i mašinsko održavanje izvorišta u Elemiru i da u skladu sa potrebama radi redovnu reparaciju postojećih bunara.

A. Ilijev