SREDNJA ŠKOLA „ĐURA JAKŠIĆ” IZ SRPSKE CRNJE ISPRATILA 60. GENERACIJU MATURANATA

Treba otići u Đurinu varoš, to je prava stvar!

Da li ste primetili da u svakom našem ozbiljnijem razgovoru postoji reč svet? U svetu, iz sveta, svetski… Ako već mora da se živi, treba živeti najbolje moguće, svetski!
Mislim da je mnogo veći fazon praviti svoj svet ovde, ovde gde sam se rodio, nego otići u neki tuđi i činiti da, jednog dana, kada budemo u staračkom domu, neka druga dva kulova, Francuza, u Parizu recimo, na Garden Lionu pljuckaju u dalj i pričaju: TREBA OTIĆI U ĐURINU VAROŠ, TO JE PRAVA STVAR!
I tako su se u ovoj školskoj godini, u našoj školi, desile neke lepe priče…
Dušan Stoilkov, učenik trećeg razreda gimnazije kao Bane Bumbar, uz muziku iz serije „Grlom u jagode”, otpočeo je priču o školskoj 2021/2022. godini na završnoj priredbi učenika SŠ „Đura Jakšić” koja je na Vidovdan, 28. juna 2022. godine održana u Domu kulture u Srpskoj Crnji.

GODINE ZA PONOS
Svečanošću je okončana još jedna nastavna godina, svima posebna po nečemu što će pamtiti, a za ovu školu veoma važna, jer obeležava 60 godina postojanja. Broj 60 čini učenike i zaposlene ponosnim, ali i opreznim, bodri ih da budu vredni i dalje se ističu uspesima.
Jubilej škole obeležavaće se tokom čitave školske 2022/2023. godine različitim aktivnostima, sećanjima i kulturnim dešavanjima.
Na priredbi predstavljen je deo onog što je rađeno tokom čitave godine, a srž programa je bila predstava „Pop Ćira i pop Spira” po romanu Stevana Sremca. Pripremili su je, zajedno sa profesoricom srpskog jezika i književnosti, Anom Marinkov, učenici dramske sekcije. Đaci i profesori pokazali su da se i u otežanim uslovima može raditi i da među mladima i dalje ima onih koji su raspoloženi za ostajanje u školi van redovne nastave, raspoloženih za glumu, pisanje, prezentovanje, takmičenje…
Direktorka škole Marija Gajinov je istakla da ponosno stoji ispred svog kolektiva i ispred svih učenika koji su za svoje srednjoškolsko obrazovanje birali školu u Srpskoj Crnji. Zahvalila se svima koji podržavaju rad ove obrazovne ustanove.

PROSLAVA UZ TRUBAČE
– Svaka školska godina donosi i odnosi nove generacije. Mi smo ove godine, 16. juna ispratili 60. generaciju maturanata na dostojanstven način. Onako kako su oni to želeli (proslavom uz trubače, svečanim uručenjem diploma i organizacijom maturske večeri u restoranu „Mrkšićevi salaši” u Srpskom Itebeju – istakla je Marija Gajinov.
Uz najlepše želje pozdravila je još jednom sve učenike završnih razreda, pohvalila njihove uspehe, a posebno učenicu četvrtog razreda gimnazije Kristinu Došlov iz Srpske Crnje. Ona je na sednici Nastavničkog veća, 14. juna izabrana za učenicu generacije školske 2021/2022. godine. Laureatkinja je, pored kompleta knjiga, nagrađena i laptopom koji joj je poklonila škola.

Direktorka je uručila pohvalnice i nagrade svim učenicima koji su ostvarili odličan uspeh, zapažene rezultate na takmičenjima i u vannastavnim aktivnostima. Zahvalila se svakom detetu, jer svako dete može da ostavi valjan trag za sobom ako ima podršku, a sigurna je da ta podrška ne može izostati u školi kojom trenutno rukovodi.
Kristina Došlov nenametljivo je stekla titulu učenice generacije, nosi lepo iskustvo, fina prijateljstva i dobro znanje. Nada se da će joj škola u Srpskoj Crnji biti dobra osnova na studijama na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.
Srednja škola „Đura Jakšić” iz Srpske Crnje za školsku 2022/2023 upisuje tri obrazovna profila sa po 30 učenika: ekonomski tehničar (4 godine); elektrotehničar informacionih tehnologija (4 godine) i trgovac (3 godine).
Kolektiv škole spreman je da dočeka nove učenike!