ODBOJKAŠ MILAN ĆELIĆ ODIGRAO SEZONU ZA MONTE KARLOS, PA NASTAVLjA KARIJERU U EVROPI

Brazilska škola preporuka

Milan Ćelić, odbojkaš koji je karijeru započeo u Kleku, vratio se nedavno iz Brazila. On je jednu sezonu odigrao za Monte Klaros, ekipu koja je u Super ligi te odbojkaški proslavljene nacije, zauzela peto mesto. Srednji bloker, sa kojim je beogradska Crvena zvezda osvojila brojne titule, je tek treći srpski odbojkaš koji je imao priliku da profesionalno igra u Brazilu. Pre njega to su uspeli samo Vanja Grbić i Novica Bjelica.
– Još ne mogu da saberem utiske. Brazil je velika zemlja, a život sportista tamo nije ni malo lak. U odbojkaškom smislu, imao sam šta da vidim i mnogo sam naučio. Sistem rada je potpuno drugačiji nego u Evropi i Aziji. Imali smo čak šest puta nedeljno rad u teretani, uz to vrlo jake treninge, a ishrana je strogo po programu stručnjaka. Sportski sam sada sigurno bogatiji, ali finansijski ne stojim mnogo bolje nego kada sam otišao u Brazil – kaže Ćelić objašnjavajući razloge zbog kojih se vratio u Srbiju.
Na brazilskim odbojkaškim sajtovima njegova karijera do detalja je opisana. U proteklih deset godina, nakon Kleka, igrao je u Iranu, Libanu, Smederevu, Zvezdi, pa u Turskoj i Crnoj Gori. Nakon angažmana u Aziji i Latinskoj Americi, odbojkaška lopta će ga najverovatnije vratiti kući, na „stari kontinent”. Ima ponude da karijeru nastavi u Poljskoj ili Francuskoj.
– Smatram da će mi brazilska škola koju sam prošao biti najbolja preporuka. Nije mala stvar trenirati i igrati u ekipi za koju nastupa i legenda brazilske odbojke Andre Nasimento. Iako je zvezda Monte Klarosa, on je kao i svaki drugi Brazilac uvek spreman na druženje i raspoložen da pomogne. Od njega sam dobio mnogo korisnih odbojkaških saveta – kaže Ćelić.Z. D.
NE ŽALI ZBOG OLIMPIJADE
Ćelić kaže da mu nije žao što ovog leta neće biti u Brazilu, bez obzira što se u toj zemlji održavaju Olimpijske igre.
– Život u toj zemlji nije jednostavan. Videćemo kako će biti u vreme okupljanja najboljih sportista sveta, ali ja tu državu pamtim i po neorganizovanosti, a to čoveka može prilično da iznervira – ističe Ćelić.

Z. D.