ODBOJKAŠICE KLEK MD ZRENJANIN PRIPREME POČELE U KARAĐORĐEVOM PARKU

Prvo snaga i kondicija
Tim je pojačala korektorka Aleksandra Gligorić, a igrala je u Vojvodini iz Novog Sada, Futogu, a potom u SAD, u Teksasu i Njujorku

Protekle nedelje, pripreme za narednu sezonu u Super ligi počele su i odbojkašice Klek MD Zrenjanina. Prvi radni sastanak održan je u Kristalnoj dvorani, prisustvovalo je 11 igračica, članovi stručnog štaba, treneri podmlatka, uprava Kluba na čelu sa predsednikom Vladimirom Perovićem.
– Ove devojke igraju već nekoliko sezona zajedno, imaju iskustvo i kvalitet. Zato verujem da ćemo ove godine izbeći baraž za opstanak. Želja nam je da se izborimo za što bolji plasman, biće teško, ali imamo i mi svoje adute: klub je dobro organizovan i krasi nas timski duh – istakao je trener Milorad Kijac koji je devojkama predstavio plan priprema.
Predsednik Vladimir Perović je ponovio da u ovoj sezoni klub planira da trenira i u Kristalnoj dvorani, što će biti rezervna opcija za igranje utakmica. Odmah po završetku sastanka, devojke su istrčale u Karađorđev park gde će sledećih nekoliko dana raditi na sticanju snage i kondicije. Prednjače kapitenka Nevena Džamić i njena zamenica Milena Spasojević. Među prvotimkama je i Aleksandra Gligorić koja igra na mestu korektora, a došla je sa studija iz Amerike. Od nje se mnogo očekuje, pre svega u napadu.
– Upoznala sam se sa devojkama i ostalima u klubu. Raduje me što vlada prijateljstvo i porodična atmosfera. Mislim da možemo mnogo toga da uradimo, a pogotovo nećemo biti lak plen drugim ekipama – poručila je stasita Aleksandra Gligorić koju je igrala u Vojvodini iz Novog Sada, Futogu, a potom u SAD (u Teksasu i Njuorku).

  • BEZ RADE I SESTARA MILJEVIĆ
    Sa prvog treninga izostala je Rada Perović. Ona je na pripremama juniorske reprezentacije Srbije koja će krajem meseca učestvovati na šampionatu Balkana, a septembra na prvenstvu Evrope. Zbog nastupa na šampionatu Srbije u bič voleju, odsustvovale su i sestre Marija i Tamara Miljević. Klub više ne računa na doskorašnju kapitenku Miljanu Bogdanović koja se oprostila od aktivnog igranja odbojke.

Ž. CVETIĆ