ODRED „ČIČA JANKO“ U STARČEVU I KRAGUJEVCU: Uspešni u orijentiringu i u izviđačkom višeboju

Izviđači iz Perleza, Farkaždina, Ečke i Idvora, članovi Odreda „Čiča Janko“ sa nedavnih takmičenja u Starčevu i Kragujevcu vratili se sa četiri nagrade.

Na izviđačkom višeboju u Starčevu, sredinom avgusta, ekipa poletaraca „Perleški pirati“ osvojila je drugo mesto u orijentiringu, disciplini u kojoj dugo nisu učestvovali. Uspešni su bili i u noćnom orijentiringu, gde je u kategoriji pčelica ekipa „Munje“ osvojila prvo mesto, „Tviti“ drugo, a među poletarcima „Perleški pirati“ ovoga puta bili su treći. U Starčevu su učestvovali: Sara Antonijević, Nikola Savić, Aleksandar Antonijević, Dalibor Stojšić, Tijana Jandrić, Jovana Žarkov, Aleksandra Zakić, Anđela Klopotan, Anastasija Klopotan, Jovan Kojčić, vođe ekipa Nikola Velemirov i Mina Mećavin.

Izviđači „Čiča Janka“ potom su se krajem avgusta takmičili u Kragujevcu na izviđačkom višeboju 16. „Bobini dani“. Uzbudljive igre odvijale su se u Šumaricama gde su poletarci pomoću putnih znakova morali da pronađu sve lokacije, na kojima su ih čekali zadaci poput paljenja vatre, crtanja panoramskog snimaka, kao i testova memorije. Ekipa „Perleški pirati“ bila je prva.

Izviđači su imali priliku da obiđu spomenike i Muzej u Šumaricama, a članovi Odreda su bili oduševljeni gostoprimstvom domaćina i osmišljenim igrama. U Kragujevcu su se takmičili: Sara Antonijević, Mladen Lišin, Aleksandar Antonijević, Dalibor Stojšić, Luka Hegediš, Tijana Jandrić, Andrija Grković, Ivana Vukov, Mina Mećavin, Jovana Žarkov, Jelena Mećavin, Aleksandra Zakić, Dragana Vukov Pera Lakiči i predvodnica Jovana Jovanović.

M. M.

zd perlez mali iyvidjaci zd izvidjaci igra memorije zd izvidjaci perlez 2 zd izvidjaci perlez 4 zd perleski izvidjaci igra