ODRŽAN SEDMI PROTEST GRAĐANA ZBOG SMRADA „PREKONA“: Ne pristajemo na naivne trikove

– Mi nećemo stati dok se ovaj problem ne reši trajno. Iz tog razloga, peticija koju smo pokrenuli već ima preko 4.000 potpisnika, od toga 2.000 je sakupljeno za samo jedno pre podne. Preduzećemo i sve dalje zakonske korake za ostvarivanje prava koja nam po Ustavu i zakonima pripadaju – poručila je večeras na novom protestu građana Tijana Šijaković, članica Udruženja „Stop kafileriji“.

I ovo okupljanje ispred pogona „Prekona“ bilo je masovno, procenjuje se da je u vožnji do fabrike učestvovalo oko 200 automobila.

– Gradski čelnici su priznali da je problem neprijatnih mirisa činjenica, a nadležna inspekcija je donela rešenje koje je nejasno i kontradiktorno i kojim se problem emitovanja neprijatnih mirisa ne rešava trajno. Šta će se desiti kada se dostave rezultati ispitivanja? Očigledno je da postojeći uređaji za uklanjanje neprijatnih mirisa nisu efikasni. Ovi koraci su značajni sa aspekta reakcije nadležnih, koja je do sada izostajala, ali apsolutno nedovoljni, jer ni na koji način problem građana Zrenjanina ne rešavaju trajno. Ne pristajemo na ovakve naivne trikove – rekla je večeras Tijana Šijaković.

D.Petrović

Foto: Damir Petrović