ODRŽANA SEDNICA PARLAMENTA PRIVREDNIKA: Dragan Živković ponovo predsednik

Regionalna privredna komora (RPK) Srednjobanatskog upravnog okruga održala je danas prvu ovogodišnju sednicu Parlamenata privrednika, u sali Hotela „Vojvodina“, i izabrala novo rukovodstvo. Za predsednika ponovo je imenovan Dragan Živković, rukovodilac u „Dijamantu“ a zamenica predsednika je Tatjana Todorović, vlasnica „Agrodukata“. Formiran je i Parlament privrednika, sačinjen od članova koji su uspešni privrednici, preduzetnici i javni poslenici. Skupštinu je otvorio Zoran Dimitrijević, državni sekretar Ministrstva privrede. Prisutnima su se obratili gradonačelnik Simo Salapura, Predrag Stankov, direktor RPK Srednjobanatskog upravnog okruga, Dragan Živković, predsednik Parlamenta privrednika i Nermina Ljubović direktorka Direktorata za parlamente privrednika PKS.

Državni sekretar Zoran Dimitrijević je podsetio da je Vlada usvojila niz mera koje su pomogle privrednicima kako bi na najlakši način prevazišli probleme prouzrokovane pandemijom korona virusa koja je obeležila 2020. godinu. Govorio je i o novim programima pomoći, a u fokusu će se naći mala i srednja preduzeća, žene preduzetnice, mladi, početnici u poslovanju.
On je istakao da je privreda Srednjobanatskog okruga uspela da se održi i u ovim teškim vremenima, a da će Ministarstvo privrede nastaviti da stvara dobar privredni ambijent i ulaže u razvoj preduzetništva.
Gradonačelnik Simo Salapura osvrnuo se na izgradnju novog autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad naglasivši da je to put Grada Zrenjanina, ali i Pokrajine ka svetilijoj poslovnoj budućnosti.
– Put je šansa i da se naša operativa uključi u njegovu izgradnju. Na lokalne ekonomske prilike, ali i na republičke, sigurno će uticati i investicija koja se realizuje u našem gradu, kineske kompanije „Šandong Linglong“ od neverovatnih milijardu dolara. Verujem da će to biti još jedan od privrednih zamajaca u gradu – rekao je gradonačelnik i napomenuo da je Grad zainteresovan za nastavak dobre saradnje sa privrednicima.
Predrag Stankov predstavio je privredna kretanja i Izveštaj o radu Regionalne privredne komore Okruga za 2020. godinu. Najveći problem, prema njegovim rečima je odlazak mladih iz našeg Grada i smanjenje broja stanovnika. U rešavanju ovog problema biće usmerene aktivnosti RPK-a u narednom periodu. U svom obraćanju Nermina Ljubović iznela je informaciju o nadležnostima Parlamenta privrednika PKS
Na sednici je usvojeno i da će u Skupštini Privredne komore Srbije RPK Srednjobanatskog upravnog okruga predstavnici biti Andrej Beslać, generalni direktor „Mlekoprodukta“, Branimir Joksimović iz „Drekslmajera“ i Dragan Živković, rukovodilac u „Dijamantu“

M.Malbaški
Foto: Jovan Drndak Njegović