ODRŽANO DRUGO REPUBLIČKO FINALE TAKMIČENJA „EKO KVIZ“: Ekipa iz Gornjeg Milanovca odnela pobedu

Danas je Kulturni centar Zrenjanina bio ispunjen dečjom grajom, ovacijama i alpauzima mnogobrojnih navijača koji su došli da podrže svoje drugare, učesnike „Eko kviza“, pod sloganom „Prljavo ili čisto nije isto“.

Pobednička ekipa je iz Gornjeg Milanovca, dok je zrenjaninska Osnovna škola „Dr Jovan Cvijić“našla na petom mestu. Grad Zrenjanin je domaćin drugog po redu takmičenja, a to su mu omogućili prošlogodišnji pobednici, Osnovna škola „2. oktobar“. Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je pet ekipa; učenici osnovnih škola iz Vranja, Petrovca na Mlavi, Soko Banje, Gornjeg Milanovaca, kao i domaćini iz Zrenjanina.

DSC_0944_resize

Cilj manifestacije je podizanje nivoa svesti osnovaca o zaštiti životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži. Finale je otvorio Branislav Blažić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, koji je istakao značaj ovog kviza i pohvalio celokupnu organizaciju.

– Sama organizacija ovog kviza ima velik značaj za Grad. Polufinale je bilo u Beogradu, a mi smo domaćini finala. Moram da se zahvalim svim učesnicima, navijačima kojih ima oko 200, što govori o zainteresovanosti najmlađih kada je ekologija u pitanju. Obezbedili smo velik broj nagrada ne samo za ekipe, nego i za sve učesnike i njihove profesore. Želimo im da uživaju i ponesu najbolje utiske iz našeg grada – istakao je direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Zoran Protić.

DSC_0919_resize

Pobedničkoj ekipi, je pored nagrada sponzora, uručen i ček od 50.000 dinara, a Zrenjaninci su kao nagradu za učešće dobili bicikle.

Organizatori manifestacije su JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina i „Gradska čistoća“ iz Beograda, a podršku su im pružili mnogobrojni sponzori.

M.Malbaški

Foto: Jovan Njegović Drndak

DSC_0960_resize

DSC_0934_resize

DSC_0928_resize