ODRŽAVANjE JAVNE RASVETE GODIŠNjE KOŠTA OKO 34 MILIONA DINARA

Najčešći kvarovi na osiguračima

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Primedbe na javnu rasvetu na adresu „Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina” kao i „Elektrodistribucije” Zrenjanin stižu svakodnevno. Redakciji našeg lista javilo se više sugrađana iz Mesne zajednice „Gradnulica”, konkretno iz ulica Žarka Turinskog, Palanačke kao i Veselina Čebzanina. Takođe, javljali su se i pojedinci iz Mesne zajednice „Dositej Obradović” i svi su imali isti problem sa javnom rasvetom, odnosno nefunkcionisanjem sijalica na uličnim banderama, i to više od tri nedelje.
U Javnom preduzeću „Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina” rekli su nam da su upoznati sa ovim konkretnim problemima, te da oni datiraju od nevremena koje je zadesilo Zrenjanince pre nepunih mesec dana.
– Desilo se da su, nakon vremenskih neprilika, pregorele strujne sklopke, pa smo, za popravku, morali da čekamo i radnike iz „Elektrovojvodine” jer samo oni imaju ovlašćenja da ulaze u trafostanice. Zato otklanjanje tih, obično ozbiljnijih kvarova, kada treba usinhronizovati rad dve službe iz dva preduzeća, dugo traje. Inače pored zamene pregorelih sijalica, najčešći kvar su ti osigurači koji često „crkavaju”, s obzirom da je to vrlo potrošna roba – kaže za „Zrenjanin” Biljana Jovanović, zadužena za odnose sa javnošću u „Direkciji”.
Ona je dodala da su pozivi upućeni na adresu ovog javnog preduzeća svakodnevni, ali da se, zbog racionalizacije posla i sredstava, ne izlazi na svaku pojedinačnu prijavu, već kada se skupi 20-30 poziva iz jedne mesne zajednice.
– Naša služba koja se bavi javnom rasvetom je omogućila građanima da telefonskim putem mogu da prijave havarije na javnoj rasveti. Oni mogu prijaviti kvarove na uličnoj rasveti putem broja telefona 023/566-120, na broj centrale u Maloj Americi – rekla je Jovanovićeva.
Ona je ukazala i da najviše problema ima u onim delovima grada gde se ne seku grane drveća, pa one urastaju u žice i prave problem, te da se za održavanje javne rasvete na godišnjem nivou izdvaja 34 miliona dinara.
S. Vorkapić