OMLADINSKA LIGA SRBIJE U VESLANJU: Peskara odličan domaćin

Zrenjaninski veslači osvojili su četiri medalje na regati koja je prvi put održana na jezeru Peskara, u subotu 10. avgusta. U pitanju je bilo 4. kolo omladinske lige Srbije za pionire i kadete, a organizator takmičenja bio je VK „Begej 1883“. Takmičilo se 60 posada iz 11 domaćih klubova.

Jedini član veslačkog kluba „Zreneks 1995“ Lav Adamov bio je prvi u skifu za kadete.

Lav Adamov „Zreneks“

Članovi „Begeja 1883“ Miloš Lavirac i Miloš Tomašev osvojili su srebro u disciplini dubl skul za pionire (Uroš Trbojević i Daniel Sigeti su bili 4. u istoj konkurenciji), Oliver Sigeti je osvojio srebrnu medalju u disciplini skif za pionire, a Ognjenu Kostinu pripalo je četvrto mesto.

Miloš Lavirac i Miloš Tomašev

Bronzanu medalju osvojila je Anja Vaš u disciplini skif za kadetkinje. Svoj debi na ovom takmičenju imao je Nikola Martinov koji je bio 5. u skifu za kadete. Debitantkinje Snežana Jakovljević i Nevena Vučić su takmičenje završile u polufinalnoj trci dubl skul za kadetkinje.

Ovo je prva regata na Peskari i staza je nova za sve, ali su i klubovi i Veslački savez Srbije pohvalili i ceo ambijent i organizaciju. Već danas je VSS potvrdio da ćemo i naredne godine dobiti organizaciju ove regate, u istom ili nekom drugom terminu, u zavisnosti od kalendara takmičenja za 2020. godinu koji će se praviti početkom naredne godine – rekao je predsednik VK „Begej 1883“ Dane Lužaić.

D. Petrović

Ognjen Kostin
Uroš Trbojević i Danijel Sigeti
navijači „Begeja“
VK „Begej 1883“
VK „Zreneks 1995“